Karių gyvybes gelbėjusi Ukrainos medikė žuvo per rusų ataką, V. Zelenskis jai suteikė ypatingą titulą

Ukrainoje nuo Rusijos kariuomenės bombardavimo žuvo vyresnioji karo medikė Inna Derusova. Gydytoja viso karo metu padėjo sužeistiesiems ir tapo pirmąja moterimi, gavusia „Ukrainos didvyrės“ apdovanojimą.

Inna Derusova.<br>„Twitter“ nuotr.
Inna Derusova.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2022, 5:03 PM, atnaujinta Mar 14, 2022, 5:21 PM

Ukrainos armijos medicinos seržantė I.Derusova tarnavo mūšio lauko gydytoja Sumų srities Ochtyrkos mieste, kur išgelbėjo daugiau nei 10 karių. Ji mirė nuo bombardavimo pirmąją Rusijos invazijos dieną, vasario 24 d.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šiandien savo „Telegram“ kanale vaizdo žinute paskelbė, kad įteikė jai aukščiausią valstybinį apdovanojimą.

Nurodoma, kad V.Zelenskį apdovanojimą skirti paskatino „asmeninė drąsa ir didvyriškumas, įrodyti ginant valstybės suverenitetą ir teritorinį vientisumą bei ištikimybe karinei priesaikai.“

„Amžinas atminimas visiems, kurie rizikavo ir atidavė savo gyvybes už Ukrainą“, – rašoma vyriausybės tinklalapio pranešime, kuriame skelbiamas V.Zelenskio sprendimas pasirašyti dekretą dėl titulo suteikimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.