Lenkijos, Čekijos ir Slovėnijos premjerai atvyko į Kijevą

Lenkijos, Čekijos ir Slovėnijos premjerai antradienį traukiniu atvažiavo į Kyjivą ir tapo pirmaisiais užsienio lyderiais, apsilankiusiais Ukrainos sostinėje nuo Rusijos invazijos į šią šalį pradžios praeitą mėnesį.

Lenkijos, Čekijos ir Slovėnijos premjerai atvyko į Kijevą.<br> Twitter nuotr.
Lenkijos, Čekijos ir Slovėnijos premjerai atvyko į Kijevą.<br> Twitter nuotr.
Lenkijos premjeras.<br>AP/Scanpix nuotr.
Lenkijos premjeras.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-03-15 10:03, atnaujinta 2022-03-15 23:09

„Turime sustabdyti šią rytuose besivystančią tragediją kiek įmanoma greičiau“, – sakoma Lenkijos premjero Mateuszo Morawieckio „Facebook žinutėje, kuria buvo paskelbta apie jų atvykimą.

Europos Sąjunga „vieningai palaiko“ Ukrainą, pridūrė jis.

Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis per „Twitter“ patvirtino kolegų atvykimą ir pasveikino „tikrų Ukrainos draugų drąsą“.

M. Morawieckis, Čekijos premjeras Petras Fiala ir Slovėnijos vyriausybės vadovas Janezas Janša vieši kaip Europos Sąjungos „atstovai“, sakoma anksčiau paskelbtame Lenkijos vyriausybės pranešime.

Jie planuoja susitikti su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, pridūrė Varšuva.

Šis vizitas surengtas Rusijai negailestingai bombarduojant taikinius visoje Ukrainoje, įskaitant Kyjivą, kuris yra iš dalies apsuptas Maskvos pajėgų. Be to, Ukraina ir Rusija ruošiasi atnaujinti derybas dėl jau 20 dienų vykstančio karo užbaigimo.

„Tokiais pasauliui lemiamais laikais mūsų pareiga – būti vietoje, kur kuriama istorija, – anksčiau antradienį per „Facebook“ parašė M. Morawieckis. – Nes dabar svarbiausi ne mes, o mūsų vaikų, kurie nusipelnė gyventi pasaulyje be tironijos, ateitis.“

Lenkų vyriausybės pranešime sakoma, kad vizitas buvo organizuotas „susitarus“ su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charles'iu Micheliu ir Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen.

„Šio vizito tikslas – patvirtinti visos Europos Sąjungos vieningą palaikymą Ukrainos suverenitetui ir nepriklausomybei, taip pat pateikti platų paramos Ukrainos valstybei ir visuomenei paketą“, – nurodė Varšuva.

Premjerus lydi Lenkijos valdančiosios konservatyvios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis. Jis taip pat susitiks su D. Šmyhaliu.

Ukrainos premjeras per „Twitter“ parašė, kad per derybas bus susitelkta į paramą jo šaliai ir „sankcijų dėl Rusijos agresijos stiprinimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.