V. Putinas toliau taškosi grasinimais: „Jeigu Vakarai mano, kad Rusija atsitrauks – jie nesupranta Rusijos“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šiandien pareiškė, kad Vakarams „nepavyks“ suskaldyti Rusijos ir pasiekti „pasaulinio dominavimo“.

V. Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2022, 4:49 PM, atnaujinta Mar 16, 2022, 5:01 PM

„Jei Vakarai mano, kad Rusija atsitrauks, jie nesupranta Rusijos“, – sakė jis 21-ąją žiauraus ir kruvino Rusijos karo Ukrainoje dieną.

V.Putinas taip pat teigė, kad „Rusijos sulaikymas“ yra ilgalaikė Vakarų politika, o jų ekonominės sankcijos Rusijai yra „trumparegiškos“, pranešė „Reuters“.

Jis pridūrė, kad Vakarų šalys nori, jog sankcijos paliestų kiekvieną rusų šeimą, ir apkaltino jas vykdant precedento neturinčią informacinę kampaniją prieš Rusiją.

V.Putinas sakė, kad Rusija yra pasirengusi aptarti Ukrainos neutralų statusą derybose, kuriomis siekiama nutraukti karo veiksmus šioje šalyje, tačiau Maskva vis tiek pasieks savo karinės operacijos, kuri „vyksta pagal planą“, tikslus.

Jis taip pat sakė, kad Vakarai, taikydami sankcijas dėl karo Ukrainoje, faktiškai paskelbė Rusiją „nevykdančia įsipareigojimų“ ir kad šis konfliktas buvo tik pretekstas Vakarams įvesti sankcijas.

„Vakarai net nesivargina slėpti, kad jų tikslas – pakenkti visai Rusijos ekonomikai, kiekvienam rusui“, – valstybinės televizijos transliuotame vyriausybės posėdyje sakė jis.

Savo kalboje V.Putinas sakė, kad jis neleis kaimyninei šaliai tapti „tramplynu“, kurį būtų galima naudoti keliant grėsmę Rusijai.

„Neleisime Ukrainai tapti tramplynu agresyviems veiksmams prieš Rusiją“, – teigė Kremliaus vadovas.

Ukrainos pozicija taikos derybose su Rusija yra kategoriška – tarp reikalavimų yra paliaubos ir Rusijos karių išvedimas, kurie turi būti aptarti tiesioginėse abiejų šalių prezidentų derybose, trečiadienį sakė vienas Ukrainos derybininkas.

„Mūsų pozicija derybose yra gana konkreti – teisiškai patikrintos saugumo garantijos, paliaubos, Rusijos kariuomenės išvedimas. Tai įmanoma tik esant tiesioginiam Ukrainos ir Rusijos Federacijos vadovų dialogui“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė derybininkas Michailas Podoliakas.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.