V. Putino pakalikas D. Medvedevas taškosi pykčiu: „Rusija turi galios pastatyti JAV į vietą“

Ketvirtadienį Rusija įspėjo Jungtines Valstijas, kad Maskva yra pajėgi pastatyti pirmąją pasaulio supervalstybę į vietą, ir apkaltino Vakarus kurstant rusofobišką sąmokslą, kuriuo siekiama suskaldyti Rusiją.

 D. Medvedevas ir V. Putinas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 D. Medvedevas ir V. Putinas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 11:37 AM

Dmitrijus Medvedevas, kuris 2008-2012 m. ėjo šalies prezidento pareigas, o dabar yra Rusijos saugumo tarybos sekretoriaus pavaduotojas, sakė, kad Jungtinės Valstijos kursto bjaurią rusofobiją, siekdamos priversti Rusiją atsiklaupti.

„Tai nepadės – Rusija turi pakankamai jėgos, kad pastatytų visus mūsų įžūlius priešus į vietą“, – sakė D. Medvedevas.

D. Medvedevas penktadienį parašė antrą pareiškimą „Telegram“ tinkle. Šįkart jis skirtas užsienio socialiniams tinklams – visų pirma bendrovei „Meta“.

„Visai neseniai paaiškėjo, kad atskirų interneto išteklių – pavyzdžiui, didžiosios „Meta“ visatos – lyderiai gyvena savo tikrovėje, vadovaujasi tik savo subjektyviomis taisyklėmis. Įsivaizduojamos neribotos galios skaitmeninėje erdvėje skonis saldus. Jie sukūrė imperiją ir įtraukė į ją milijardus žmonių. Ir valdo ją nepaisydami įstatymų ir kitokio valstybinio reguliavimo, remdamiesi naudotojų sutartimis“, – rašė D. Medvedevas. 

Anksčiau Rusija Generalinė prokuratūra pareikalavo, kad „Meta“ būtų pripažinta „ekstremistine organizacija“ dėl naujos kompanijos politikos. Dėl šios priežasties „Instagram“ taip pat buvo užblokuota Rusijoje.

Nuo vasario 24 d., kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, Jungtinės Valstijos ir jų Europos bei Azijos sąjungininkės paskelbė sankcijas Rusijos vadovams, bendrovėms ir verslininkams, atribodamos Rusiją nuo didžiosios dalies pasaulio ekonomikos.

Prezidentas Vladimiras Putinas sako, kad invazija į Ukrainą buvo būtina, nes Jungtinės Valstijos naudojo Ukrainą grasindamos Rusijai, o Rusija turėjo gintis nuo Ukrainos vykdomo rusakalbių „genocido“.

Ukraina pabrėžia, kad ji kovoja už savo egzistenciją ir kad V. Putino teiginiai apie genocidą yra nesąmonė. Vakarai sako, kad teiginiai, jog nori suplėšyti Rusiją, yra prasimanymas.

Rusija sako, kad, nepaisant sankcijų, ji gali išsiversti ir be to, ką vadina apgaulingais ir dekadentiškais Vakarais, vadovaujamais Jungtinių Valstijų. Ji sako, kad jos siekis užmegzti ryšius su Vakarais po 1991 m. Sovietų Sąjungos žlugimo baigėsi ir kad ji plėtos ryšius su kitomis galybėmis, pavyzdžiui, Kinija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.