Išlaisvinti Gyvačių salos gynėjai, pasiuntę rusų laivą: paviešino didvyrių nuotrauką

Penktadienio rytą pirmą kartą Rusija ir Ukraina visavertiškai pasikeitė kaliniais. Apie tai pranešė Ukrainos ministro pirmininko pavaduotoja Iryna Vereščuk. Pasak jos, 10 Rusijos kariškių buvo iškeisti į 10 į nelaisvę paimtų ukrainiečių.

Gyvačių salos jūrininkai.<br>„Twitter“ nuotr.
Gyvačių salos jūrininkai.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 5:46 PM, atnaujinta Mar 25, 2022, 6:19 PM

„Šiandien prezidento V. Zelenskio įsakymu įvyko pirmieji visaverčiai apsikeitimai karo belaisviais. Mainais už 10 paimtų į nelaisvę okupantų ištraukėme 10 savo kariškių. Be to, šiandien rusams išsiuntėme 11 rusų civilių jūreivių, kuriuos išgelbėjome iš nuskendusio laivo netoli Odesos.

Dėl šių mainų 19 Ukrainos civilių jūreivių grįžta namo iš gelbėjimo laivo „Sapphire“, kurį okupantai užėmė bandydami paimti mūsų karius iš Gyvatės salos. Pagal mainų sąlygas pats gelbėjimo laivas taip pat bus grąžintas Ukrainai ir išsiųstas į Turkijos uostą“, – rašė ji save „Facebook“ paskyroje.

Vėliau oficialioje Ukrainos parlamento „Twitter“ paskyroje buvo pasidalinta išgelbėtų ir visame pasaulyje pagarsėjusių jūrininkų nuotrauka, kurie pirmomis karo dienomis atsisakė pasiduoti Rusijos pajėgoms ir karo laivą pasiuntė ant trijų raidžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.