Rusijos kariai išliejo pyktį dėl žuvusių armijos draugų: pervažiavo vadą tanku

Rusijos kariai su tanku pervažiavo savo vadą, protestuodami prieš didelius nuostolius, kuriuos Rusija patyrė per invaziją į Ukrainą, vieną Vakarų pareigūną cituoja „Insider“.

Rusų pajėgos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusų pajėgos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 8:45 PM, atnaujinta Mar 25, 2022, 8:46 PM

„The Times of London“ gynybos redaktorė Larisa Brown socialiniame tinkle „Twitter“, remdamasi neįvardytu pareigūnu, taip pat paskelbė, kad vadą „nužudė vienas iš jo paties padalinių“ ir kad pulkininką „jo paties kariai pervažiavo tyčia“.

Cituodama tai taip vieną Vakarų pareigūnų, „Sky News“ saugumo ir gynybos redaktorė Deborah Haynes įvardijo nužudytą karininką – tai pulkininkas Jurijus Medvečekas, vadovavęs 37-ajai Motorizuotų šaulių brigadai.

Ankstesnėje ataskaitoje jis buvo vadinimas pulkininku Jurijumi Medvedevu.

Anot D.Haynes, pareigūnas nurodė, kad jį „pervažiavo jo kariai“.

D.Haynes citavo pareigūną: „Mes manome, kad vieno iš padalinių brigados vadą nužudė jo paties kariai ir tai padarė dėl didžiulių nuostolių, kuriuos patyrė jo brigada.“ Gordonas Corera, BBC saugumo korespondentas, „Twitter“ pasidalino panašia istorija.

Dar anksčiau pasirodžiusiame pranešime buvo rašoma, kad pulkininkas nežuvo, bet jam buvo sutraiškytos abi kojos.

Tąkart Ukrainos žurnalistas Romanas Cimbaliukas trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad kareivis tanku pervažiavo karininko kojas, kuris vėliau buvo pervežtas į ligoninę Baltarusijoje.

Rusijos puolimas Ukrainoje buvo žymiai lėtesnis, nei Rusija tikėjosi. Žvalgybos pareigūnai jau ne pirmą savaitę kalbą apie labai žemą moralę tarp Rusijos pajėgų, kurios, atrodo, yra prastai aprūpintos ir nemotyvuotos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?