Rusijos ministras S. Lavrovas palygino Europą su nacistine Vokietija

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas penktadienį palygino Europos taktiką su nacistinės Vokietijos taktika, pasmerkdamas istorines sankcijas Maskvai ir pareikšdamas, kad terminas „totalinis karas“ pasiskolintas iš Hitlerio žodyno.

S.Lavrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
S.Lavrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 3:39 PM, atnaujinta Mar 25, 2022, 4:16 PM

„Jie paskelbė tikrą hibridinį karą, totalų karą prieš mus“, – per susitikimą Maskvoje sakė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. „Šį terminą, vartotą nacistinės Vokietijos, dabar vartoja daugelis Europos politikų, kai kalba apie tai, ką nori padaryti su Rusija“. Jo teigimu, Europos pareigūnai neslepia savo tikslų – „sunaikinti, palaužti, sutriuškinti ir uždusinti visą Rusijos ekonomiką“.

Nuo tada, kai vasario 24 d. prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė kariuomenę į provakarietišką Ukrainą, Vakarai smogė Maskvai precedento neturinčiomis priemonėmis, Rusija tapo labiausiai sankcionuota šalimi pasaulyje. Maskva sako siekianti „demilitarizuoti“ ir „denacifikuoti“ Ukrainą. Sovietų Sąjungos vaidmuo nugalint hitlerinę Vokietiją 1945 m. išlieka didžiuliu Rusijos pasididžiavimu ir yra V. Putino patriotinio diskurso centre.

V. Putinas pasmerkė Vakarų ekonominį „žaibo karą“ ir palygino sankcijas su „nacių vykdomais antisemitiniais pogromais“. Jis taip pat apkaltino Vakarus siekiant susilpninti Rusiją su „nacionalinių išdavikų“ pagalba.

V. Putinas palygino Rusijos kultūros puolimą su nacių knygų deginimu

Prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį užsipuolė Vakarus dėl Rusijos kultūros diskriminavomo, kurį jis palygino su 1930-aisiais knygas deginusiais nacių šalininkais.

„Šiandien jie bando užbraukti tūkstančio metų senumo šalį“, – sakė V. Putinas per televizijos transliuotą susitikimą su Rusijos kultūros premijų laureatais. „Kalbu apie progresuojančią diskriminaciją viskam, kas susiję su Rusija, apie šią tendenciją, kuri atsiskleidžia daugelyje Vakarų valstybių, Vakarų elitui visiškai pritariant, o kartais ir skatinant“, – pridūrė V. Putinas.

V. Putinas sakė, kad rusų kompozitorių kūriniai išmetami iš koncertų, o rusų autorių knygos „uždraustos“. „Pastarąjį kartą tokią masinę nepageidaujamos literatūros naikinimo kampaniją naciai Vokietijoje surengė beveik prieš 90 metų (...) knygos buvo deginamos tiesiog aikštėse“, – kalbėjo V. Putinas.

Nuo tada, kai vasario 24 d. V. Putinas pasiuntė Rusijos kariuomenę į Ukrainą, Vakarai įvedė Maskvai daugybę sankcijų, dėl kurių Rusija tampa vis labiau izoliuota tiek politiškai, tiek finansiškai, tai apima ir tokias sritis kaip sportas bei kultūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.