Vašingtonas: JAV sankcijos Kinijai kol kas nebūtų „būtinos ar tinkamos“

JAV iždo sekretorė Janet Yellen penktadienį pareiškė, kad sankcijos Kinijai šiuo metu „nėra būtinos ar tinkamos“, nes lieka neaišku, kiek Pekinas palaiko invaziją į Ukrainą pradėjusią Rusiją.

Kinijos vėliava.<br>123rf iliustr.
Kinijos vėliava.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-26 15:56

„Nemanau, kad šiuo metu tai būtina ar tinkama“, – interviu televizijai CNBC sakė J. Yellen ir pridūrė, kad „vyresnieji administracijos pareigūnai privačiai ramiai kalbasi su Kinija, kad ji tikrai suprastų mūsų poziciją“.

Ji pažymėjo, kad Vašingtonas „būtų labai susirūpinęs, jei [kinai] tiektų ginklus Rusijai ar bandytų apeiti sankcijas, kurias įvedėme Rusijos finansų sistemai ir centriniam bankui. Šiuo metu to nematome.“

J. Yellen taip pat perspėjo, kad galėtų dar išaugti degalų kainos Jungtinėse Valstijose, kur infliacija jau pasiekė aukščiausią lygį nuo praėjusio amžiaus 9-ojo dešimtmečio ir mažina prezidento Joe Bideno populiarumą.

„Negalime atmesti, kad jos galėtų pakilti dar labiau“, – pareiškė iždo sekretorė, bet pabrėžė, jog administracija stengiasi užtikrinti pakankamą naftos ir gamtinių dujų tiekimą, taip pat padėti savo sąjungininkams Europoje.

„Tačiau kai 11-ajai pagal dydį ekonomikai taikomos sankcijos dėl jos siaubingo elgesio Ukrainoje, tiesiog neišvengiamai atsiranda šalutinių poveikių“, – nurodė J. Yellen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.