Izraelio premjerui po derybų su A. Blinkenu patvirtinta COVID-19

Izraelio vyriausybės vadovui Naftali Bennettui po susitikimo su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija COVID-19, pirmadienį pranešė premjero biuras.

A. Blinkenas ir N. Bennettas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Blinkenas ir N. Bennettas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2022, 10:16 AM

N. Bennettas ir A. Blinkenas susitiko Jeruzalėje sekmadienį, Izraelio ir trijų arabų šalių diplomatų „istorinio susitikimo“ kuluaruose.

Premjero biuro išplatintame pranešime nurodoma, kad N. Bennettas „jaučiasi gerai ir tęs suplanuotus darbus iš namų“.

Sekmadienį N. Bennettas taip pat lankėsi šiauriniame Haderos mieste, kur kiek anksčiau per išpuolį, už kurį atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), buvo nušauti du policijos pareigūnai.

Policija pranešė, kad du užpuolikai – Izraelio arabai, kuriuos žydų valstybės žvalgyba įvardijo kaip vietinius IS kovotojus, – buvo nukauti netoliese buvusių kovos su terorizmu pareigūnų.

N. Bennetto biuras nurodė, kad pirmadienį ministras pirmininkas „organizuos padėties aptarimą po praėjusį vakarą surengtos atakos“. Aptarime dalyvaus gynybos ir viešojo saugumo ministrai, kariuomenės generalinio štabo vadovas, kiti pareigūnai.

Po premjero apsilankymo Haderoje žiniasklaidos paskelbtose nuotraukose N. Bennettas matomas dėvintis apsauginę kaukę.

Tačiau per bendrą spaudos konferenciją su A. Blinkenu sekmadienį ministras pirmininkas buvo be kaukės.

JAV diplomatijos vadovas atvyko į Izraelį dalyvauti svarbiose derybose su pareigūnais iš Jungtinių Arabų Emyratų, Bahreino ir Maroko – arabų šalių, kurios 2020 metais normalizavo santykius su žydų valstybe.

Pirmadienį prieš šios grupės prisijungs ir Egipto užsienio reikalų ministras. Jų derybos vyks Negevo dykumoje.

Derybos vyksta regione augant nerimui dėl greitu metu laukiamo Vašingtono susitarimo su Iranu atgaivinti 2015 metų sutartį dėl Teherano branduolinės programos.

Izraelis ir dauguma Persijos įlankos regiono arabų šalių skeptiškai žiūri į branduolinę sutartį su Iranu, kurį žydų valstybė laiko grėsme savo egzistavimui.

Susitikimas Negevo dykumoje taip pat vyksta Jungtinėms Valstijoms ir jų sąjungininkėms Europoje tyliai reiškiant nusivylimą, kad Artimųjų Rytų šalys nerodė tvirtos paramos pastangoms padėti Rusijos užpultai Ukrainai ir neatsiribojo nuo Maskvos.

Sekmadienį vakare po susitikimo su N. Bennettu JAV valstybės sekretorius nuvyko į Izraelio okupuotą Vakarų Krantą deryboms su palestiniečių lyderiu Mahmudu Abbasu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.