Rusija: Čečėnijos lyderis R. Kadyrovas atvyko į Mariupolį

Čečėnijos respublikos lyderis Ramzanas Kadyrovas atvyko į Rusijos pajėgų apsiaustą Ukrainos pietrytinį Mariupolio uostamiestį pakelti savo regiono karių kovinės dvasios, pirmadienį pranešė rusų žiniasklaida.

Ramzanas Kadyrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Ramzanas Kadyrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2022, 9:25 PM, atnaujinta Mar 28, 2022, 11:07 PM

Čečėnų kovotojai dalyvauja Rusijos kare prieš provakarietišką Ukrainą.

Ukraina sako, kad apie 160 tūkst. civilių tebėra Rusijos pajėgų apsuptame Mariupolyje ir kad gyventojams beveik nebeliko maisto, vandens ar vaistų atsargų.

„Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas yra Mariupolyje, kad pakeltų mūsų kovotojų kovinę dvasią“, – valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė Čečėnijos nacionalinės politikos ministras Achmedas Dudajevas. Jis pridūrė, kad lyderis taip pat atgabeno kovotojams papildomų atsargų.

Naujienų agentūros paskelbtoje nuotraukoje R. Kadyrovas matyti su parlamento nariu Adamu Delimchanovu ir maždaug 20 čečėnų kovotojų ryškiai apšviestoje patalpoje, papuoštoje Rusijos vėliava.

A. Dudajevas sakė, kad 45 metų R. Kadyrovui Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsaku buvo suteiktas generolo leitenanto laipsnis.

R. Kadyrovas oficialiai tarnauja Nacionalinėje gvardijoje („Rosgvardija“) ir anksčiau turėjo generolo majoro laipsnį.

Rusijos televizijos parodytoje filmuotoje medžiagoje R. Kadyrovas matomas, kaip teigiama, Mariupolyje susitinkantis su generolu leitenantu Andrejumi Mordvičevu, nors Ukrainos pareigūnai teigė, kad šis kariškis yra vienas iš nukautų Rusijos generolų.

А. Dudajevаs „RIA Novosti“ sakė, kad R. Kadyrovas dalyvavo susitikime su A. Mordvičevu ir kitais vadais.

Pasak jo, R. Kadyrovas padės „pakoreguoti ir galutinai parengti tolesnių veiksmų strategiją porai dienų, kad būtų išvaduotas Mariupolis“.

Buvęs čečėnų islamistų kovotojų vadas R. Kadyrovas, tapęs vienu uoliausių Kremliaus sąjungininkų, per socialinį tinklą „Telegram“ parašė, kad „Mariupolio miesto valymas vyksta visu tempu“.

„Rusijos kariai eina iš pastato į pastatą, kad išvaduotų Mariupolį nuo nacių banditų grupuočių“, – teigė jis.

„Kaip visada, mūsų kovotojų nuotaika puiki. Nei škvalinis vėjas, nei apšaudymas iš didelio kalibro ginklų nepalauš jų ryžto iškovoti pergalę“, – pridūrė R. Kadyrovas.

„Per labai trumpą laiką Mariupolis bus visiškai išvaduotas“, – pabrėžė Čečėnijos lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.