Žiniasklaida: Rusijos oligarchas R. Abramovičius V. Putinui perdavė laišką nuo V. Zelenskio

Rusijos oligarchas Romanas Abramovičius įteikė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio ranka rašytą laišką, kuriame jis prašo taikos, tačiau V. Putinas jį atmetė, pranešė Londono laikraštis „The Times“.

 R. Abramovičius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 R. Abramovičius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-29 15:44

Šį mėnesį R.Abramovičius susitiko su V. Putinu Maskvoje, kur jam buvo įteiktas V. Zelenskio raštas, kurį jis turėjo perduoti V. Putinui, pranešė „The Times“. R.Abramovičius dalyvavo taikos derybose, o V.Zelenskis sakė, kad R.Abramovičius stengėsi padėti.

Pasak pranešimo, notoje buvo išdėstytos sąlygos, su kuriomis V.Zelenskis sutiktų, kad būtų užbaigtas karas, prasidėjęs vasario 24 d. Rusijai įsiveržus į Ukrainą.

Tačiau V.Putinas nebuvo įtikintas.

Pirmadienį laikraštis „The Wall Street Journal“ pranešė, kad R.Abramovičiui ir Ukrainos taikos derybininkams kovo pradžioje pasireiškė simptomai, atitinkantys apnuodijimo ataką.

Tuomet tiriamosios žurnalistikos portalas „Bellingcat“ pranešė, kad gali „patvirtinti, jog trims delegacijos nariams, dalyvavusiems Ukrainos ir Rusijos taikos derybose 2022 m. naktį iš kovo 3 į 4 d., pasireiškė simptomai, atitinkantys apsinuodijimą cheminiu ginklu“.

R.Abramovičius antradienį buvo pastebėtas Stambule, kur dalyvavo naujausiame taikos derybų raunde.

Abiejų šalių atstovai nuo karo pradžios buvo susitikę ne kartą, tačiau pažanga buvo menka.

Sekmadienį V.Zelenskis sakė, kad Rusijos verslininkai siūlė pagalbą Ukrainai, nes norėjo išvengti Vakarų sankcijų dėl invazijos.

Dienraštis „The Wall Street Journal“ anksčiau pranešė, kad V.Zelenskis prašė JAV netaikyti sankcijų R.Abramovičiui, nes jis galėtų būti naudingas taikos derybose, o JAV iždas tuomet sustabdė planus tai padaryti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.