Žiniasklaida: J. Psaki nori palikti Baltųjų rūmų spaudos sekretorės pareigas

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki netrukus pradės dirbti televizijos laidų vedėja, penktadienį pranešė kelios JAV žiniasklaidos priemonės, pakurstydamos jau seniai sklandančias spėliones, kad prezidento Joe Bideno vyriausioji atstovė žiniasklaidai ketina pasitraukti.

Jen Psaki.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Jen Psaki.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2022, 9:40 PM

Pasak „The New York Times“, J. Psaki gali vesti laidas MSNBC ir „NBCUniversal“ transliacijų platformoje „Peacock“, taip pat dirbti kabelinio TV tinklo naujienų laidose. Pranešime teigiama, kad CNN taip pat norėjo pritraukti J. Psaki.

Vienas Baltųjų rūmų pareigūnas sakė, kad „neturime jokios informacijos, kuri patvirtintų planuojamą Jen tarnybos trukmę ar svarstymus apie ateities planus. Jen yra čia ir kasdien sunkiai dirba prezidento vardu, kad gautumėte atsakymus į jums rūpimus klausimus, ir tam ji skiria daugiausia dėmesio“.

Tačiau J. Psaki anksčiau yra sakiusi, kad nenori likti šiame labai sunkiame darbe, dėl kurio ji yra labiausiai matomas J. Bideno komandos veidas, ilgiau nei maždaug metus. CNN pranešė, kad ji liks iki kasmetinės Baltųjų rūmų korespondentų asociacijos vakarienės, numatytos balandžio 30 dieną.

J. Psaki spaudos sekretorės pareigas eina nuo 2021 metų sausio, kai J. Bidenas perėmė pareigas iš Donaldo Trumpo.

Ji atgaivino kasdienių tiesioginių brifingų Baltųjų rūmų žurnalistams tradiciją, sakydama, kad nori atkurti pasitikėjimą tarp administracijos ir žiniasklaidos po audringų D. Trumpo metų, kai brifingų buvo atsisakyta.

Valdant Barackui Obamai ji ėjo mažiau matomas Baltųjų rūmų komunikacijos direktorės pareigas, taip pat buvo Valstybės departamento atstovė žiniasklaidai.

Tikėtino J. Psaki įpėdinio Baltieji rūmai nepaskelbė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.