Į Maltą vykstantis popiežius Pranciškus į lėktuvą buvo įkeltas keltuvu

Popiežius Pranciškus šeštadienį negalėjo pasinaudoti trapu ir į lėktuvą buvo įkeltas keltuvu, skirtu judėjimo negalią turintiems keleiviams, pradėdamas dviejų dienų kelionę į Maltą..

Popiežius Pranciškus šeštadienį negalėjo pasinaudoti trapu ir į lėktuvą buvo įkeltas keltuvu, skirtu judėjimo negalią turintiems keleiviams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Popiežius Pranciškus šeštadienį negalėjo pasinaudoti trapu ir į lėktuvą buvo įkeltas keltuvu, skirtu judėjimo negalią turintiems keleiviams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2022, 10:56 AM

85 metų pontifikas išskrido iš Fiumičino oro uosto Romoje 8 val. 40 min. vietos (9 val. 40 min. Lietuvos) laiku. Maltoje jis ryte susitiks su premjeru Robertu Abela, aukšto rango pareigūnais ir kviestiniais svečiais, o paskui vadovaus pamaldoms nacionalinėje šventovėje.

Pranciškus paprastai į lėktuvą užlipdavo laiptais, bet šįkart jis pasinaudojo oro uosto keltuvu „Thunderlift“.

Praeitą mėnesį jis atšaukė kelionę į Florenciją dėl kelio skausmo. Pontifikas jau ilgą laiką kenčia nuo sėdmeninio nervo uždegimo, dėl kurio kenčia nugaros ir kojos skausmus.

Sausį dėl kelio skausmo Katalikų Bažnyčios vadovas negalėjo asmeniškai pasveikinti tikinčiųjų po savaitinės bendrosios audiencijos.

Tačiau vėliau jo būklė pagerėjo, ir Pranciškus pajuokavo: „Kalbama, kad taip nutinka seniems žmonėms, nesuprantu, kodėl tai ištiko mane.“

Praėjusią vasarą popiežiui dėl uždegimo buvo atlikta gaubtinės žarnos operacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.