Žiniasklaida: Baltųjų rūmų atstovė J. Psaki ketina pereiti į darbą televizijoje

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki penktadienį pareiškė nematanti jokių etinių dilemų, jeigu ji ir toliau dirbs savo poste, nors pasirodė pranešimų, kad ji derasi dėl galimybės pereiti į svarbias pareigas JAV televizijoje.

J. Psaki.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J. Psaki.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2022, 1:47 PM

Kai kurios amerikiečių žiniasklaidos priemonės pranešė, kad vyriausioji prezidento Joe Bideno atstovė spaudai netrukus ketina pereiti į gerai apmokamą darbą kabelinės televizijos naujienų laidoje.

Pasak laikraščio „The New York Times“, J. Psaki galėtų vesti laidas MSNBC ir „NBCUniversal“ priklausančioje srautinės televizijos platformoje „Peacock“, taip pat dalyvauti kabelinio tinklo naujienų laidose. Remiantis pranešimais, J. Psaki „medžioja“ ir televizija CNN.

Pati Baltųjų rūmų atstovė per vėliausią kasdienę spaudos konferenciją šių pranešimų nepatvirtino.

„Dar nepavyks manęs atsikratyti, – šmaikštavo ji bendraudama su žurnalistams. – Nieko negalėčiau patvirtinti, kalbant apie mano viešosios tarnybos trukmę.“

„Kasdien ir toliau daugiausia dėmesio skiriu kalbėjimui prezidento vardu, atsakymams į jūsų klausimus“, – pridūrė ji, nors minėtų pranešimų nepaneigė.

Paklausta, ar nekyla interesų konfliktas, nes ji kalba iš įtakingos tribūnos, tuo pat metu galbūt ruošdamasi pereiti į gerai apmokamą darbą vienoje iš jos kalbas nušviečiančioje žiniasklaidos priemonių, J. Psaki atsakė: „Visuomet pranokdavau griežtus etikos ir teisinius reikalavimus.“

„Tikiuosi, kad jūs visi... vertinsite mane pagal mano rezultatus ir pagal tai, kaip su jumis visais elgiuosi tiek konferencijų salėje, tiek kitur“, – sakė ji.

„Išsimiegosiu“

J. Psaki anksčiau yra minėjusi, kad nenori likti šiame varginančiame darbe, jau daugiau nei vienerius metus darančiame ją matomiausiu J. Bideno komandos veidu. CNN duomenimis, ji liks savo dabartiniame poste iki kasmetinės Baltųjų rūmų korespondentų asociacijos vakarienės, turinčios įvykti balandžio 30 dieną.

43 metų J. Psaki spaudos sekretorės pareigas eina nuo Donaldą Trumpą pakeitusio J. Bideno administracijos darbo pradžios 2021 metų sausį.

J. Psaki grąžino kasdienių tiesiogiai transliuojamų spaudos konferencijų su Baltųjų rūmų žurnalistais tradiciją, teigdama, kad nori atkurti pasitikėjimą tarp administracijos ir žiniasklaidos po audringos D. Trumpo eros, kuomet tokių renginių galiausiai buvo atsisakyta.

Eksprezidento Baracko Obamo valdymo metais J. Psaki ėjo mažiau pastebimas Baltųjų rūmų komunikacijos direktorės pareigas, taip pat dirbo Valstybės departamento atstove spaudai.

Baltieji rūmai neatskleidė, kas galėtų ją pakeisti dabartinėse pareigose.

Viena iš galimybių – tiesioginė J. Psaki pavaduotoja Karine Jean-Pierre. K. Jean-Pierre, gimusi Haičio imigrantų šeimoje, praėjusių metų gegužę tapo tik antrąja juodaode moterimi, vadovavusia Baltųjų rūmų spaudos konferencijai.

Kita galima kandidatė galėtų būti Baltųjų rūmų komunikacijos direktorė Kate Bedingfield.

Šią savaitę ji kalbėjo iš konferencijų salės tribūnos, kai darbe dėl COVID-19 karantino nebuvo J. Psaki ir Jean-Pierre.

Pati J. Psaki pareiškė, kad tikrasis jos prioritetas yra daug paprastesnis.

„Kad ir kada paliksiu Baltuosius rūmus, galiu jums pažadėti, kad pirmas dalykas, kurį padarysiu – išsimiegosiu ir leisiu laiką su savo trejų ir šešerių metų vaikais; jie yra mano svarbiausia auditorija“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.