Bučoje aptikta masinė kapavietė su 57 palaikais

Kyjivo priemiestyje Bučoje, kurio kontrolę neseniai susigrąžino ukrainiečių pajėgos, aptikta masinė kapavietė su 57 žmonių palaikais, pranešė vietos pareigūnas, AFP agentūrai parodęs prakastą griovų, kuriame guli palaikai.

Ukrainos kariai Bučoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Ukrainos kariai Bučoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2022, 4:20 PM, atnaujinta Apr 3, 2022, 5:03 PM

„Štai čia yra ilgas kapas, kuriame palaidoti 57 žmonės“, – pagalbos tarnybos Bučoje viršininku prisistatęs Sergijus Kaplyčnyjus, kuris organizuoja palaikų iškasimą.

Masinė kapavietė yra už cerkvės miestelio centre. Matėsi maždaug dešimt kūnų, kai kurie kūnai buvo neužkasti arba tik dalinai uždengti žemėmis. Kai kurie palaikai buvo juoduose maišuose su užtrauktukais. Ant kitų matėsi civiliai drabužiai.

Ukraina apkaltino rusų pajėgas „tyčinėmis žudynėmis“ Bučoje.

Su įnirtingu Ukrainos pajėgų pasipriešinimu susidūrusioms Rusijos pajėgoms atsitraukus iš Kyjivo srities, buvo rasta nemažai galimo civilių žudymo aplink Ukrainos sostinę įrodymų.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai pranešė vienoje Bučos gatvėje matę mažiausiai 20 kūnų. Visi žmonės vilkėjo civilius rūbus. 

Trys iš šių žmonių buvo rasti šalia dviračių, o kiti – šalia kulkų suvarpytų ir suknežintų automobilių. Vieno žmogaus rankos buvo balta medžiagos skiaute surištos už nugaros. Vyras buvo nušautas, o šalia jo kūno gulėjo atvertas ukrainietiškas pasas.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis anksčiau sekmadienį pasmerkė Rusijos pajėgų prie Ukrainos sostinės Kyjivo vykdytus žiaurumus ir pažadėjo paskelbti Maskvai dar daugiau sankcijų.

Civilių žudymą Bučoje Vokietija sekmadienį pavadino „siaubingu karo nusikaltimu“ ir paragino ES įvesti naujų sankcijų Rusijai.

Jungtinės Karalystė paragino „siaubingus aktus“ tirti kaip karo nusikaltimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.