Rusų okupantai Baltarusijoje „įkūrė“ prekyvietę, kurioje pardavinėja iš ukrainiečių pavogtas prekes

Rusijos kariškiai Baltarusijos mieste Narovlioje atidarė turgų, kuriame prekiaujama Ukrainoje pagrobtu turtu. Jie taip pat bando išsikeisti iš ukrainiečių pavogtą užsienio valiutą – dolerius ir eurus. Apie tai pranešė Vyriausioji žvalgybos valdyba prie Ukrainos gynybos ministerijos.

Karas Ukrainoje.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-03 13:36, atnaujinta 2022-04-03 13:55

Plėšikų turgaus „asortimentą“ sudaro skalbimo mašinos ir indaplovės, šaldytuvai, juvelyriniai dirbiniai, automobiliai, dviračiai, motociklai, indai, kilimai, meno kūriniai, vaikų žaislai ir kosmetika. „Kitaip tariant, viskas, ką rusai gavo plėšikaudami ir grobdami iš Ukrainos civilių“, – sakoma ataskaitoje.

Okupantai taip pat bando išsikeisti pavogtą valiutą – dolerius ir eurus, tačiau baltarusiai nenoriai sutinka sudaryti mainų sandorius.

„Mozyriaus mieste (Baltarusija) stovi Rusijos kariniai sunkvežimiai KamAZ, iš kurių kareiviai iškrauna maišus su pagrobtomis prekėmis. Pagrobtos prekės į Rusijos Federaciją siunčiamos Rusijos greitųjų siuntų tarnyba SDEC“, – pridūrė žvalgybos tarnyba.

Balandžio 2 dieną padarytame vaizdo įraše, užfiksuoti Rusijos kariškiai, iš Baltarusijos į Rusiją siunčiantys „ukrainietiškas dovanas“.

Paskelbta 3 valandų trukmės internetinės kameros filmuota medžiaga iš Baltarusijos Mozyriaus mieste veikiačios kurjerių tarnybos, per kurią okupantų plėšikai siunčia iš ukrainiečių pavogtus daiktus.

Vaizdo įraše matyti, kad kariai dėvi Rusijos ginkluotųjų pajėgų 56-ojo gvardijos oro desantininkų pulko, dislokuoto Feodosijoje (Krymas, laikinai okupuotas Rusijos), antpečius. Filmuotoje medžiagoje taip pat užfiksuoti Rusijos ginkluotųjų pajėgų karių, kurie plėšė ukrainiečių namus ir žmones, veidai, telefonų numeriai ir pristatymo adresai.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.