S. Cichanouskaja: Ukrainos pergalė suteiktų naujų galimybių Baltarusijai

Ukrainos pergalė Rusijos pradėtame kare suteiktų Baltarusijai galimybę surengti laisvus ir sąžiningus rinkimus, penktadienį lankydamasi Taline sakė šalies opozicijos lyderė Svetlana Cichanouskaja, skelbia err.ee.

S. Cichanouskaja.<br>AP/Scanpix nuotr.
S. Cichanouskaja.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2022, 12:47 PM, atnaujinta Apr 3, 2022, 12:52 PM

„Turime suprasti, kad 2020 metais Aliaksandras Lukašenka pralaimėjo rinkimus ir liko valdžioje tik dėl jėgos panaudojimo bei Rusijos paramos. O dabar, Rusijai pralaimint šį karą ir atslenkant ekonominei krizei, Lukašenka taip pat silpsta, nes niekas jo neremia. Jis žino, kad prarado baltarusių paramą. Jo šalinasi demokratinės šalys. Jis taip pat žino, kad praras paramą Baltarusijos įsitraukimui į šį karą tiek tarp valdininkų, tiek tarp kariškių. Taigi, jei Rusija pralaimės šį karą, tuomet mums, laisviems baltarusiams, atsivers galimybė surengti naujus sąžiningus rinkimus“, – sakė S. Cichanouskaja.

S. Cichanouskaja Taline dalyvavo Estijos užsienio politikos instituto organizuotoje konferencijoje apie Jungtinių Tautų įtaką Rusijos pradėtam karui Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.