V. Putinas sveikina A. Vučičių su pergale Serbijoje ir tikisi stiprinti „strateginę partnerystę“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pasveikino Serbijos lyderį Aleksandrą Vučičių su pergale ir pareiškė, kad tikisi stiprinti jų „strateginę partnerystę“, pranešė Kremlius.

A. Vučičius ir V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
A. Vučičius ir V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2022, 3:48 PM, atnaujinta Apr 4, 2022, 5:01 PM

„Tikiuosi, kad jūsų, kaip valstybės vadovo, darbas ir toliau prisidės prie strateginės partnerystės, kuri egzistuoja tarp mūsų šalių, stiprinimo“, – sakoma V. Putino telegramoje A. Vučičiui, teigia Kremlius. „Tai neabejotinai atitinka broliškų Rusijos ir Serbijos tautų interesus“.

Kremlius gyrė Serbijos lyderio „įtikinamą“ pergalę ir pridūrė, kad V. Putinas sveikina „nepriklausomą“ jo užsienio politiką.

69 metų Rusijos lyderis vis labiau izoliuojamas tarptautiniu mastu, kai vasario 24 d. pasiuntė karius į provakarietišką Ukrainą. A. Vučičius buvo vienas iš nedaugelio jo sąjungininkų Europoje. Jis rūpestingai valdė Serbijos atsaką į Rusijos karinę kampaniją Ukrainoje, oficialiai pasmerkdamas Rusiją Jungtinėse Tautose, tačiau nepaskelbdamas sankcijų Maskvai namuose, kur daugelis serbų palankiai vertina Kremlių.

A. Vučičius paskelbė triuškinamą pergalę per sekmadienį vykusius visuotinius rinkimus, atvėrusius kelią dar vienai jo prezidento kadencijai ir pratęsusius dešimtmetį trunkantį jo valdymą Balkanų šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.