Izraelio vyriausybė netikėtai prarado daugumą parlamente

Netikėtai atsistatydinus vienai Izraelio valdančiosios partijos „Jamina“ parlamentarei, premjero Naftalio Bennetto koalicija parlamente neteko minimalios daugumos, trečiadienį skelbia šalies žiniasklaida.

Naftali Bennett kassavaitiniame posėdyje Jeruzalėje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Naftali Bennett kassavaitiniame posėdyje Jeruzalėje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 9:39 AM

Naujoji N. Bennetto vyriausybė buvo prisaikdinta praėjusių metų birželio viduryje. Tai reiškė ilgai trukusios politinės krizė Izraelyje pabaigą – čia per dvejus metus buvo surengti ketveri rinkimai. Koaliciją sudarė iš viso aštuonios partijos – nuo dešiniojo iki kairiojo spektro. Jai pirmą kartą priklausė ir arabų partija.

Koalicijos pirmininkė Idit Silman, anot pranešimų, atsistatydino kilus ginčui dėl religinių reikalų. Nesutarta, ar per žydų Paschos šventę galima į ligonines nešti raugintą maistą.

Opozicijos lyderis Benyaminas Netanyahu kalbėjo apie „drąsų“ I. Silman žingsnį.

Tačiau šis žingsnis kol kas neturės konkrečių tiesioginių padarinių. Nauja Izraelio parlamento sesija prasidės gegužės 8 dieną. Ir po I. Silman pasitraukimo opozicija neturi reikalingos daugumos konstruktyviam balsavimu dėl nepasitikėjimo. Kol kas neaišku, ar vyriausybė žlugs. Tik tokiu atveju būtų reikalingi nauji rinkimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.