Baltarusijoje dėl geležinkelio „sabotažo“ sulaikyti keturi vyrai

Baltarusijos milicija trečiadienį pranešė sulaikiusi keturis vyrus, įtariamus sabotavimus geležinkelio įrangą šalyje, kuria su Ukraina kariaujančios Rusijos pajėgos naudojasi kaip užnugario baze.

Baltarusijos milicija trečiadienį pranešė sulaikiusi keturis vyrus.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Baltarusijos milicija trečiadienį pranešė sulaikiusi keturis vyrus.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2022, 8:26 AM

Vidaus reikalų ministerija paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti ant grindų gulintys kruvini ir sumušti vyrai. Ji nurodė, kad milicija šovė į tuos vyrus, nes  jie priešinosi sulaikomi. 

Vidaus reikalų viceministras Henadzis Kazakevičius vaizdo pranešime sakė, kad trys vyrai buvo sulaikyti kovo 30 dieną šalia Babruisko šalies centrinėje dalyje.  

Pasak jo, trečią dešimtį bebaigią vyrai apgadino ir padegė relių ir signalizacijos įrenginių spintas šalia Asipovičų į pietryčius nuo Minsko, taip pat turėjo įrenginį, skirtą traukiniui nuversti nuo bėgių. 

Vienas iš tų vyrų šiuo metu gydomas ligoninėje dėl sužeidimų, nurodė H. Kazakevičius.  

Ketvirtas vyras buvo sulaikytas balandžio 1 dieną dėl „analogiško nusikaltimo“ Barysavo regione į šiaurės rytus nuo Minsko, pridūrė jis. 

Pasak viceministro, vaizdo įraše matomas ant žemės gulintis vyras su turniketais ir kruvinais tvarsčiais ant abiejų kojų, yra nuteistas žudikas.  

Kovo pabaigoje Baltarusijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad platformos „Telegram“ kanale „Gyvai. Baltarusijos geležinkelininkų bendruomenė“, kuris šalyje pripažintas ekstremistiniu, buvo paskelbtos instrukcijos, kaip naikinti geležinkelių infrastruktūrą.  

Tame „Telegram“ kanale sulaikyti vyrai vadinami partizanais, taip pat smerkiami baltarusių geležinkelininkai, dalyvaujantys gabenant Rusijos karinę įrangą ir ginklus prie sienos su Ukraina.

Baltarusijos valstybinė televizija taip pat pranešė, kad šalies KGB sužlugdė grupės asmenų iš Lenkijos sąmokslą surengti išpuolį prieš geležinkelio įrangą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.