Rusijoje užpultas ir raudonais dažais apipiltas Nobelio taikos premijos laureatas D. Muratovas

Vienas iš dviejų praėjusių metų Nobelio taikos premijos laureatų rusas Dmitrijus Muratovas ketvirtadienį traukinyje buvo užpultas ir apipiltas raudonais dažais. Jis sakė, kad išpuolis akivaizdžiai įvykdytas protestuojant prieš su Kremliaus propaganda nesutampančius jo laikraščio reportažus apie Rusijos invaziją į Ukrainą.

D. Muratovas traukinyje apipiltas raudonais dažais.<br>Twitter nuotr., lrytas.lt koliažas.
D. Muratovas traukinyje apipiltas raudonais dažais.<br>Twitter nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2022, 2:35 PM

D.Muratovo tiriamasis laikraštis „Novaja Gazeta“ praėjusią savaitę po antrojo Rusijos valstybinės ryšių reguliavimo institucijos įspėjimo paskelbė, kad sustabdo savo veiklą internete ir spaudoje iki tol, kol Rusija pabaigs savo karą Ukrainoje.

Nuotraukose, kurias laikraštis paskelbė „Telegram“ kanale matyti, kad D.Muratovas ir visas jo miegamasis kupė traukinyje Maskva-Samara buvo aplaistytas raudonais dažais.

„Jie visą kupė apipylė aliejiniais dažais su acetonu. Akys smarkiai dega“, – laikraštis socialinėje žiniasklaidoje citavo D.Muratovo žodžius.

D.Muratovas pridūrė, kad po incidento užpuolikas sušuko: „Muratovai, tai tau nuo mūsų berniukų“.

Nuo tada, kai Maskva vasario 24 d. pasiuntė karius į Ukrainą, spaudimas liberalioms Rusijos žiniasklaidos priemonėms padidėjo, o dauguma pagrindinių žiniasklaidos priemonių ir valstybės kontroliuojamų organizacijų griežtai laikosi Kremliaus vartojamų kalbų konfliktui apibūdinti.

Keli opozicijos aktyvistai pranešė, kad ant jų butų durų buvo užrašytos grasinančios žinutės.

Rusija teigia, kad jos karas Ukrainoje yra būtinas, nes „Jungtinės Valstijos naudojosi Ukraina, kad grasintų Rusijai, o Maskva turėjo ginti rusakalbius žmones Ukrainoje nuo persekiojimo“.

Ukraina ir kritikai Rusijoje atmetė Kremliaus teiginius apie persekiojimą ir sakė, kad Rusija kariauja neišprovokuotą agresyvų karą. NATO ir kitos Vakarų sąjungininkės įvedė griežtas sankcijas Rusijai, siekdamos daryti jai ekonominį spaudimą dėl kruvinos invazijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.