V. Putinas atvyko į V. Žirinovskio laidotuves: iš salės buvo išvaryti ir svečiai, ir garbės sargyba

Maskva atsisveikino su Rusijos politiku, Liberalų demokratų partijos (LDPR) lyderiu ir aršiu ukrainofobu Vladimiru Žirinovskiu, kuris, oficialiais duomenimis, mirė balandžio 6 d. Skelbiama, kad Rusijos politikas mirė nuo koronaviruso komplikacijų.

V. Putinas V. Žirinovskio laidotuvėse.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Putinas V. Žirinovskio laidotuvėse.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Žirinovskio laidotuvės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Žirinovskio laidotuvės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 8, 2022, 1:03 PM, atnaujinta Apr 8, 2022, 2:42 PM

V.Žirinovskio laidotuvėse Kristaus Išganytojo katedroje Maskvoje dalyvavo Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas Kirilas.

Po to V.Žirinovskio kūnas buvo nugabentas į Sąjungos rūmus, kur su Kremliaus pakaliku atsisveikino visas Rusijos prezidento Vladimiro Putino elitas, įskaitant gynybos ministrą Sergejų Šoigu, buvusį Rusijos prezidentą bei premjerą Dmitrijų Medvedevą ir patį V.Putiną, kuris pastaraisiais mėnesiais viešoje erdvėje buvo beveik nematomas. 

Skelbiama, kad dėl V.Putino iš salės buvo išvaryti svečiai ir net garbės sargyba.

Kovo pabaigoje dėl gandų apie V.Žirinovskio mirtį Rusijos viešojoje erdvėje kilo chaosas. Pirmą kartą naujiena apie politiko mirtį pasirodė kovo 25 d. Naujienų agentūra „RIA Novosti“ pirmoji paskelbė apie politiko mirtį, cituodama parlamento aukštųjų rūmų – Federacijos Tarybos – narį Aleksandrą Proniuškiną, viešai informavusį, kad 75 metų V.Žirinovskis mirė vienoje Maskvos ligoninėje, tačiau jau netrukus ištrynė tokią naujieną.

Rusijos žemųjų parlamento rūmų – Valstybės Dūmos – pirmininkas Viačeslavas Volodinas vėliau savo „Telegram“ kanale parašė, kad V. Žirinovskis tebėra gyvas.

Tačiau balandžio 6 d. V.Volodinas oficialiai paskelbė, kad V.Žirinovskis mirė.

Šarvojimo ceremonija buvo surengta Maskvos Kolonų salėje, kur 1953-iaisiais buvo pašarvotas Josifas Stalinas.

Vėliau penktadienį V.Žirinovskis bus palaidotas Maskvoje.

Arogantišku, konfrontaciniu stiliumi ir stebinančiais išsišokimais garsėjęs V.Žirinovskis pastaruosius tris dešimtmečius nuolat reikšdavosi Rusijos politikos scenoje ir, kaip atrodė, mėgo kontroversiją.

Teisininko išsilavinimą turėjęs V.Žirinovskis padėjo įkurti Rusijos liberalų demokratų partiją (LDPR), vieną pagrindinių jėgų dabar marionetiniame šalies parlamente, ir nuo 1990-ųjų jai vadovavo.

V.Žirinovskis dalyvavo visuose posovietiniuose Rusijos prezidento rinkimuose, buvo parlamento narys nuo 1993 metų, kai jo partija pasiekė didelę sėkmę ir gavo kone 23 proc. balsų.

Rusijos politikos sluoksniuose klounu dažnai vadintas velionis taip pat garsėjo ugningomis, prieš Ameriką, liberalus ir komunistus nukreiptomis kalbomis.

Pernai gruodžio pabaigoje sakydamas kalbą parlamentui jis, regis, numatė Rusijos dabartinį karą Ukrainoje.

Parengta pagal „UNIAN“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.