Ukrainos vidaus reikalų ministras įspėja: rusai dar gali bandyti grįžti prie Kijevo ir šturmuoti Odesą

Nors Rusijos karinės pajėgos sustabdė Kijevo puolimą ir visą dėmesį nukreipė į Ukrainos Rytus, šalies sostinės apylinkes nusiaubę okupantai gali bandyti į jas sugrįžti.

Borodiankos miestas, Kijevo regionas. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Borodiankos miestas, Kijevo regionas. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2022, 4:59 PM

Tokios galimybės neatmeta Ukrainos vidaus reikalų ministras Vadimas Denisenko. Jo teigimu, rusai gali pabandyti antrą kartą šturmuoti Kijevą. Dar vienu priešo taikiniu gali būti Odesa.

„Deja, negalime atmesti to, kad Kijevas gali tapti kitu Rusijos karinių pajėgų atakų etapu“, – sakė V.Denisenko, turėdamas galvoje okupantų persigrupavimus Baltarusijos teritorijoje.

Ministras taip pat nuogąstavo, kad dar vienu Rusijos kariuomenės tikslu išlieka ir uostamiestis. Ukrainos pareigūnai įspėja apie galimą jūrų desanto išsilaipinimą prie Odesos.

Tačiau, anot ukrainiečių pareigūnų, dabar pagrindinė Rusijos kariuomenės kryptis yra Donbasas – Luhansko bei Donecko sritys. Pirmojoje rusams svarbu užimti Popasnają ir Rubižnę, antrojoje išlieka Mariupolis.

Užėmusi pastarąjį, Rusijos kariuomenė esą galėtų tęsti puolimą Slavjansko ir Kramatorsko kryptimi.

Penktadienį šis miestas patyrė Rusijos pajėgų ataką, kurios metu žuvo mažiausiai 52 žmonės, tarp jų – penki vaikai.

Rusijos pajėgos nusitaikė į Kramatorsko geležinkelio stotį, kurioje tuo metu buvo per 4 tūkst. iš miesto bėgti bandžiusių žmonių.

Donecko karinio štabo vadovo Pavelo Kyrylenkos teigimu, rusai į civilį objektą paleido „Iskander“ raketas. Rusija tradiciškai neigia, kad tai buvo jos pajėgų surengta ataka.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį pareiškė manąs, kad šalies pietryčiuose laukiantys mūšiai bus ypatingai sunkūs. Jis pastebėjo, kad šiame regione telkiamos vis gausesnės okupantų pajėgos.

Anot V.Zelenskio, Ukrainos pietuose priešai taikosi į dar vieną šalies teritorijos dalį. „Tai bus sunkus mūšis, bet mes tikime savo kova ir savo pergale“, – drąsinosi jau daugiau kaip mėnesį trunkantį Rusijos antpuolį stabdančios Ukrainos lyderis.

Kartu jis pabrėžė, kad Kijevas yra pasirengęs kovoti ir tuo pat metu ieškoti diplomatinių sprendimų, kurie galėtų sustabdyti karą. „Kol kas... Kol kas mes kalbame ir apie paralelinį dialogą“, – pridūrė V.Zelenskis.

Ukrainos vidaus reikalų ministras V.Denisenko šeštadienį taip pat patvirtino, kad pasikeitė Ukrainos teritorijoje veikiančių Rusijos karinių pajėgų vadovybė.

Dabar joms vadovauja karinės patirties Sirijoje turintis generolas Aleksandras Dvornikovas. Jis yra Rusijos pietinės karinės apygardos vadas.

Manoma, kad šis pakeitimas padarytas siekiant pagerinti skirtingų padalinių veiklos koordinavimą. Iki šiol jie veikė gana chaotiškai ir Rusijai buvo sunku siekti savo karinių tikslų.

Parengta pagal UNIAN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.