Šiaurės Korėja išplūdo „paliegusį“ J. Bideną

Šiaurės Korėja pavadino JAV prezidentą Joe Bidenas „nukaršusiu seniu“, asmeniškai užsipuolusi JAV prezidentą po to, kai šis apkaltino Rusijos vadovą karo nusikaltimais Ukrainoje.

Šiaurės Korėja išplūdo „paliegusį“ J. Bideną.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šiaurės Korėja išplūdo „paliegusį“ J. Bideną.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2022, 1:34 PM

Tokia griežta kritika nuskambėjo po to, kai J. Bidenas Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną pavadino „karo nusikaltėliu“ ir paragino jį teisti dėl įtariamų žiaurumų prieš civilius gyventojus Bučoje.

„Naujausia istorija yra apie JAV vadovą, kuris blogai atsiliepė apie Rusijos prezidentą, pateikdamas nepagrįstus duomenis, – teigiama oficialios naujienų agentūros KCNA šeštadienį išplatintame komentare. – Tokias neapgalvotas pastabas gali išsakyti tik jankių palikuonys, meistriškai įvaldę agresiją ir sąmokslų kūrimą.“

Pareiškime J. Bidenas buvo apibūdintas kaip „prezidentas, garsėjantis nuolatiniais riktais“, tačiau jo vardas nepaminėtas.

„Galima daryti išvadą, kad problema susijusi su jo intelektiniais gebėjimais ir kad jo neapgalvoti pasisakymai tėra nukaršusio senio neapdairumo demonstravimas, – rašoma šeštadienio vakarą paskelbtame komentare. – Niūri, regis, JAV ateitis su tokiu paliegusiu žmogumi valdžioje.“

Rusija kartu su Pekinu yra viena iš nedaugelio tarptautinių Šiaurės Korėjos draugų, todėl Šiaurės Korėja jau anksčiau yra atėjusi režimui į pagalbą.

Maskva ilgą laiką laikėsi pozicijos, kad spaudimas branduolinį ginklą turinčiai Šiaurės Korėjai neturėtų būti didinamas, ir net yra prašiusi dėl humanitarinių priežasčių suteikti šaliai atokvėpį nuo tarptautinių sankcijų.

Pchenjanas taip pat stojo Maskvos pusėn kare su Ukraina ir apkaltino Jungtines Valstijas, kad jos yra „pagrindinė krizės priežastis“.

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida jau ne kartą yra asmeniškai užsipuolusi užsienio lyderius.

Prieš nominuojant J. Bideną prezidento rinkimuose, Pchenjanas jį pavadino „pasiutusiu šunimi“, kurį „reikia mirtinai sumušti lazda“.

Buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą ji yra pavadinusi „ išprotėjusiu JAV seniu“, o jo pirmtakus Baracką Obamą (Baraką Obamą) ir George'ą W. Bushą – „beždžione“ ir „puspročiu“.

Pchenjanas yra užsipuolęs ir buvusią Pietų Korėjos prezidentę Park Geun-hye, kurią išvadino „ragana“ ir „klastinga prostitute“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.