Baltarusijoje žuvo du KGB darbuotojai: pranešama, kad užvažiavo ant rusų paliktos minos

Laikraštis „Naša Niva“ praneša, kad du KGB Gomelio srities (pietryčių Baltarusija) departamento pareigūnai žuvo sprogus prieštankinei minai. Mina buvo palikta netoli Rusijos karių pastatytos stovyklos prie Ukrainos sienos.

Du KGB Gomelio srities departamento pareigūnai žuvo sprogus prieštankinei minai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Du KGB Gomelio srities departamento pareigūnai žuvo sprogus prieštankinei minai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2022, 1:10 PM, atnaujinta Apr 11, 2022, 1:27 PM

„Rusijos kariuomenės būrys įsirengė stovyklą Gomelio srities miške, netoli Polesės ekologinio draustinio, – „Naša Niva“ pasakojo gerai informuotas šaltinis. – Jie viską darė pagal karinį instruktažą: įsitvirtino, užminavo prieigas iš kelių pusių ir įrengė stovyklą.

Manoma, kad patys kariai nežinojo, kur yra. Jie galėjo manyti, kad jau yra Ukrainoje. Po kurio laiko jie gavo įsakymą judėti į pietus. Jie paliko savo pozicijas, net pamiršo kelias dėžes šaudmenų.“

Nežinome, kodėl Baltarusijos jėgos struktūros neturėjo informacijos apie stovyklą. Arba tai ryšio sutrikimas, arba Rusijos kariai sistemingai naudojasi Baltarusijos teritorija, neinformuodami Baltarusijos pusės, kur jie yra.

„Miško girininkas, apeidamas stovyklą, aptiko jos pėdsakus, pastebėjo dėžes su šaudmenimis ir pranešė „į reikiamą vietą“. Dėl to miškininkai nuvežė du Gomelio KGB valdybos pareigūnus parodyti radinio vietos.

Atvykę pareigūnai užvažiavo ant prieštankinės minos, kurią rusai buvo palikę stovyklos prieigose. Nežinome, ar miškininkai buvo sužeisti, tačiau du KGB pareigūnai žuvo“, –pasakojo su situacija susipažinę žmonės.

Pasak „Nasha Niva“ šaltinių, vienas iš žuvusiųjų buvo 35 metų KGB pulkininkas leitenantas Andrejus Reutskis.

Oficialios informacijos apie incidentą valstybinėje žiniasklaidoje nepasirodė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.