Iš Donecko separatistų – pavojinga žinutė: siūlo panaudoti cheminį ginklą Mariupolyje

Nėra prasmės šturmuoti požeminius gamyklos „Azovstal“ įtvirtinimus Mariupolyje, reikia „kreiptis į chemines pajėgas“, pareiškė nepripažįstamo okupuoto Donecko „liaudies milicijos“ atstovas Eduardas Basurinas.

 Eduardas Basurinas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Eduardas Basurinas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2022, 6:45 PM

„Ten yra požeminiai aukštai, todėl nėra prasmės šturmuoti šį objektą. Yra galimybė nukauti daug savo karių priešui nepatiriant nuostolių. Todėl būtina išspręsti šios gamyklos blokados problemą, surasti visus išėjimus ir įėjimus – iš esmės tai įmanoma padaryti. O po to, manau, turėtume kreiptis į chemines pajėgas, kurios ras būdą, kaip iškrapštyti kurmius iš jų urvų“ – E.Basuriną cituoja „RIA Novosti“ naujienų agentūra.

Pasak E.Basurino, šiuo metu sunku įvertinti gamykloje dirbančių kovotojų skaičių.

„Niekas negali nurodyti tikslaus skaičiaus, net tie naciai, kurie ten yra... Šie duomenys yra tik preliminarūs – 3, gal 4 tūkst., gal 3,5 tūkst. Patikėkite, gerai įtvirtintai vietovei tai didelis skaičius“, – teigė DLR „liaudies milicijos“ atstovas.

Pasak jo, kovotojai neva nuolat bando ištrūkti iš apsupties.

Mariupolyje vyko kai kurios įnirtingiausios kautynės nuo Kremliaus puolimo prieš Ukrainą pradžios. Praktiškai visas miestas buvo paverstas griuvėsiais.

Manoma, kad uostamiestyje žuvo tūkstančiai civilių gyventojų.

Evakuotieji pasakojo apie siaubingas sąlygas, badą ir šaltį. Dėl nesiliaujančių bombardavimų gyventojams tenka slapstytis rūsiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.