Atskleidė B. Johnsono kelionės į Kijevą užkulisius: padėjo „geležiniai žmonės“

Vizito metu B. Johnsonas pristatė papildomą karinę pagalbą – 120 šarvuočių ir naujų priešlaivinių raketų sistemų, „skirtą paremti Ukrainą šiuo svarbiu etapu, kol tęsiasi neteisėtas Rusijos puolimas“, sakoma pranešime.

V.Zelenskis ir B.Johnsonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V.Zelenskis ir B.Johnsonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2022, 10:21 AM

Ši parama papildys JK penktadienį paskelbtą pagalbą, kurią sudaro papildomos priešlėktuvinės raketos „Starstreak“, dar 800 prieštankinių raketų, taip pat bepiločiai orlaiviai, skirtis „tiksliems smūgiams“ prieš rusų pajėgas.

Važiuodamas į Ukrainos sostinę, JK premjeras panoro padėkoti už saugią kelionę Ukrainos geležinkelių darbuotojams ir nusifilmavo trumpame vaizdo įraše, kuris buvo viešumoje pasirodė tik vėliau.

„Aš esu fantastiškame Ukrainos traukinyje iš Lenkijos į Kijivą. Noriu labai padėkoti jums – visai geležinkelininkų komandai – už tai, ką darote. Girdėjau, kad čia jus vadina „geležiniais žmonėmis“. Tai susiję su geležinkelių sistema, bet kartu atspindi jūsų dvasią, tikrąją ukrainietišką dvasią, kurią demonstruoja ukrainiečiai priešindamiesi baisiai Rusijos agresijai“, – sakoma B.Johnsono padėkoje.

Pasaulio galiūnėms surengus lėšų Ukrainai rinkimo akciją, B. Johnsonas taip pat pažadėjo papildomus 500 mln. eurų per Pasaulio banką.

Ukraina paneigė prognozes ir atstūmė Rusijos pajėgas nuo Kijevo prieigų, taip atlikdama didžiausią XXI amžiaus karinį žygdarbį“, – kalbėjo jis.

„Šiandien aiškiai pasakiau, kad Jungtinė Karalystė tvirtai stovi greta Ukrainos šioje tebesitęsiančioje kovoje ir esame pasirengę teikti pagalbą ilgą laiką“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.