Po galimos cheminės atakos – žinia iš Mariupolio: įvardijo pagrindinius simptomus ir sužeistųjų būklę

Po neaiškios kilmės nuodingos medžiagos atakos aukų būklė Mariupolyje yra patenkinama, pranešė „Azov“ pulko atstovas „Twitter“ įraše.

Mariupolis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Mariupolis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2022, 12:14 PM, atnaujinta Apr 12, 2022, 1:07 PM

„Sužeistųjų, nukentėjusių nuo priešo Mariupolio mieste paskleistos neaiškios kilmės toksinės medžiagos, būklė yra gana patenkinama. Civilių kontaktas su medžiaga buvo minimalus, nes išpuolio epicentras buvo tam tikru atstumu nuo žmonių buvimo vietos“, – rašoma pranešime.

Kaip „Telegram“ kanale pranešė Mariupolio miesto taryba, kariškiai buvo šiek tiek arčiau nuodingos medžiagos plitimo.

„Tačiau dabar neįmanoma pilnai apžiūrėti įvykio vietos per priešo ugnį, nes rusai ir toliau laikosi taktikos, bandydami nuslėpti savo nusikaltimus“, – sakoma ataskaitoje.

Tuo tarpu tarp civilių nukentėjusiųjų blogiausia yra pagyvenusios moters būklė.

„Pagrindiniai nukentėjusiųjų simptomai yra veido hiperemija, padidėjęs kraujospūdis, sausumas ir deginimas burnos ertmėje, akių gleivinėje“, – sakoma pranešime.

„Dabar žinoma, kad priešas naudojo nuodingas medžiagas arba stiprius nuodus, turinčius daugiausia dusinantį poveikį. Tačiau dėl visiškos blokados jų toksikologinė analizė neįmanoma. Tuo pat metu pagrindinis uždavinys – stebėti personalo būklę ir galimas apsinuodijimo pasekmes“, – teigė miesto taryba.

Azovo pulkas, kurio kovotojai gina Mariupolį, balandžio 11 d. vakare pranešė, kad Rusijos kariai prieš Ukrainos karius ir civilius gyventojus mieste panaudojo neaiškios kilmės nuodingą medžiagą, kuri buvo numesta iš priešo bepiločio orlaivio. Nukentėjusieji kenčia nuo kvėpavimo nepakankamumo ir vestibulinio priepuolio sindromo.

Parengta pagal UNIAN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.