Po V. Putino ir A. Lukašenkos susitikimo – įžūlus melas ir pyktis dėl Vakarų sankcijų Pripažino, kad ekonomika patiria sunkumų

Trečiadienį Vostočnyj kosmodrome Amūro srityje susitikę Aliaksandras Lukašenka ir Vladimiras Putinas už uždarų durų kalbėjosi apie tai, kas vyksta Ukrainoje, o bendraudami su žiniasklaida pateikė melo ir propagandos persmelktas frazes.

V. Putino ir A. Lukašenkos susirinkimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
V. Putino ir A. Lukašenkos susirinkimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
V. Putino ir A. Lukašenkos susirinkimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Putino ir A. Lukašenkos susirinkimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Putino ir A. Lukašenkos susirinkimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Putino ir A. Lukašenkos susirinkimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Putino ir A. Lukašenkos susirinkimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Putino ir A. Lukašenkos susirinkimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 12, 2022, 1:42 PM, atnaujinta Apr 12, 2022, 6:51 PM

„Išanalizavome vakarinių sienų apsaugos priemones, taip pat karinio-techninio bendradarbiavimo eigą, išsiaiškinome bendrų pratybų planus“, – po susitikimo pareiškė V. Putinas.

Jis suskubo pagirti A. Lukašenką, kad neva tik pastarojo pastangomis pavyko „užmegzti tiesioginį dialogą su Ukrainos puse“.

V. Putinas pridūrė, kad tolimesni Ukrainos ir Rusijos delegacijų susitikimai taip pat turėtų vykti Baltarusijos teritorijoje.

Ukrainos valdžios atstovai jau kurį laiką teigia, kad fiasko bandant užimti Kijevą patyrusi Rusijos armija perdislokuoja pajėgas ir ruošiasi didžiuliam puolimui rytų Ukrainoje. Be to, Ukrainos gynybos ministerija antradienį pranešė, kad Rusija neturi jokio strateginio plano ir ji tik planuoja kelias dienas į priekį.

Tuo tarpu V. Putinas antradienį bandė melagingai įtikinėti, kad Rusijos armija veikia pagal planą. „Veiksime ritmingai, ramiai, pagal planą, iš anksto pasiūlytą Generalinio štabo“, – sakė jis.

V.Putinas toliau ciniškai melavo ir neigdamas pasaulį sukrėtusius įvykius Kijevo regione esančiame Bučos mieste, kur buvo rasti šimtai negyvų civilių gyventojų kūnų po to, kai iš ten pasitraukė Rusijos kariuomenė.

Kremliaus lyderis šiuos kaltinimus suskubo palyginti su kaltinimais dėl Sirijos prezidento Basharo al Assado režimo panaudotų cheminių ginklų. „Bučoje – tokia pati klastotė“, – pareiškė V. Putinas.

Aiškino, kad sankcijos nepalauš

Surengtoje spaudos konferencijoje Rusijos vadovas nemažai dėmesio skyrė ir ekonominei situacijai. V. Putinas demonstratyviai pareiškė, kad Vakarų taikomos sankcijos nepalauš Rusijos visuomenės, o priešingai – dar labiau sutelks.

„Jie visada klaidingai skaičiuoja, nesuvokdami, kad sunkiomis sąlygomis Rusijos žmonės visada susivienija. Jie tai pamatys“, – įtikinėjo V. Putinas.

Jis pripažino, kad įvestos sanckijos atsiliepia Rusijos ekonomikai, tačiau, kaip visada, suskubo menkinti dėl sukelto karo kylančias bėdas.

„Vakarų šalys nori mums sukurti problemų. Taip, kai kuriuose (Rusijos ekonomikos - red.) sektoriuose nebus lengva, bet mes susidorosime su šiais sunkumais“, – pridūrė V. Putinas.

Dar prieš susitikimą su A. Lukašenka bendravęs V. Putinas pareiškė, kad Rusija negali būti izoliuota nuo pasaulio. „Mes nenorime būti izoliuoti, – sakė V. Putinas, turėdamas omenyje sankcijas dėl Rusijos invazijos į kaimyninę Ukrainą. – Šiuolaikiniame pasaulyje neįmanoma nieko izoliuoti – ypač tokios milžiniškos šalies kaip Rusija“.

Ukrainos karo ekspertas Olegas Ždanovas interviu TSN neabejojo, kad tikrasis trečiadienį vykusio susitikimo tikslas – įtraukti baltarusių kariuomenę į karą prieš Ukrainą.

„Tai labai rimta grėsmė iš Baltarusijos. Manau, kad susitikimo tikslas bus priversti Lukašenką oficialiai ir atvirai prisijungti prie šio karo. Mums bus labai didelė problema, jei Baltarusijos kariuomenė smogs Voluinėje, Lucko-Lvovo kryptimi“, – balandžio 11 d. kalbėjo O. Ždanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.