V. Putinas: Rusijos izoliuoti neįmanoma

Rusija, pasak prezidento Vladimiro Putino, nesileis Vakarų nei izoliuojama, nei sustabdoma, praneša agentūra „Reuters“.

 Vladimiras Putinas ir Aliaksandras Lukašenka.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Vladimiras Putinas ir Aliaksandras Lukašenka.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2022, 3:01 PM, atnaujinta Apr 12, 2022, 4:18 PM

Kaip įrodymą to, kad Rusija net sudėtingomis sąlygomis gali pasiekti įspūdingų laimėjimų, jis antradienį paminėjo sovietinę kosmonautikos programą. „Sankcijos buvo totalinės, izoliacija visiška. Tačiau Sovietų Sąjunga vis dar buvo pirmoji kosmose“, – pažymėjo jis praėjus lygiai 61 metams po to, kai Jurijus Gagarinas tapo pirmuoju žmogumi, pabuvojusiu kosmose.

V. Putinas antradienį su užsienio nepripažįstamu Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka lankėsi Vostočnij kosmodrome, esančiame Rusijos Tolimuosiuose Rytuose už 5 500 km nuo Maskvos.

„Mes nenorime būti izoliuoti, – sakė V. Putinas, turėdamas omenyje sankcijas dėl Rusijos invazijos į kaimyninę Ukrainą. – Šiuolaikiniame pasaulyje neįmanoma nieko izoliuoti – ypač tokios milžiniškos šalies kaip Rusija“.

V. Putinas patvirtino, jog Rusija pasieks savo tikslus Ukrainoje ir tęsė propagandinę retoriką: „Tikslai yra visiškai aiškūs ir kilnūs. Akivaizdu, kad mes neturėjome pasirinkimo. Tai buvo teisingas sprendimas“.

Rusijos vadovybė vasario 24 dieną pradėtą karą Ukrainoje vadina karine specialiąja operacija, kurios tikslas yra demilitarizuoti ir denacifikuoti Ukrainą bei apsaugoti Rusiją. Ukraina ir Vakarai tuo tarpu kalba apie neišprovokuotą karą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.