A. Lukašenka: „Mes su V. Putinu nesame tokie kvaili“

Nepripažintas Baltarusijos lyderis Aleksandras Lukašenka atmetė tariamus planus, esą jo šalis turėtų tapti Rusijos dalimi.

A. Lukašenka ir V. Putinas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka ir V. Putinas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2022, 1:53 PM

„Mes su [Rusijos prezidentu Vladimiru] Putinu nesame tokie kvaili, kad naudotume senus metodus. Mes kuriame tokią vienybę tarp dviejų nepriklausomų valstybių, kad žmonės iš mūsų mokysis“, – sakė jis trečiadienį Vladivostoke, praneša Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Daugelis abiejų šalių, jau kuriančių sąjungą, gyventojų taip pat baiminasi, kad Rusija gali aneksuoti Baltarusiją, kuri yra visiškai nuo jos ekonomiškai priklausoma.

V. Putino kvietimu A. Lukašenka šiuo metu yra Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, Ramiojo vandenyno pakrantėje. Baltarusija yra svarbi Rusijos rėmėja kare prieš Ukrainą.

Priešingai nei A. Lukašenka, tarptautiniai politikos apžvalgininkai mano, kad Baltarusijos prisijungimo prie Rusijos galimybė yra visiškai reali. Nuo ginčytinų 2020 metų prezidento rinkimų, kuriuose A. Lukašenka pasiskelbė nugalėtoju, nors Vakarai to nepripažino, Minskas tapo vis labiau priklausomas nuo Maskvos.

Dabar Baltarusija yra beveik visiškai izoliuota tarptautiniu mastu ir finansiškai, taip pat ir kariniu požiūriu, priklausoma nuo Rusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.