Ukrainiečių Gyvačių saloje pasiųstas rusų laivas „Maskva“ užsidegė: į jį pataikė dvi raketos, Rusija kalba tik apie gaisrą

Į Rusijos Juodosios jūros laivyno kreiserį „Maskva“ pataikė dvi Ukrainos raketos, vėlų trečiadienio vakarą praneša agentūra „Unian“. Apie karo laivui padarytą „rimtą žalą“ vėliau pranešė ir Rusijos gynybos ministerija.

 Rusijos kreiseris „Maskva“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rusijos kreiseris „Maskva“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rusijos kreiseris „Maskva“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rusijos kreiseris „Maskva“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-04-13 23:31, atnaujinta 2022-04-14 06:40

Kaip rašoma agentūros „Unian“ pranešime, informacija apie atakuotą laivą pasidalijo žurnalistas Serge Marko, o jo informaciją jau patvirtino Odesos regiono valstybės administracija.

„Kreiseris „Maskva“ ką tik nukentėjo nuo dviejų „Neptūno“ raketų. Stovi, dega. O jūroje audra. Reikalingas taktinis nugramzdinimas, matyt“, – samprotavo žurnalistas.

Odesos regiono valstybinės administracijos vadovas Maksimas Marčenko taip pat patvirtino, kad raketos pataikė į Rusijos kreiserį.

„Juodąją jūrą saugančios raketos „Neptūnas“ padarė labai rimtų nuostolių Rusijos laivui. Šlovė Ukrainai!“, – pasidalino pareigūnas.

Prezidentūros vadovo patarėjas Aleksejus Arestovičius interviu teisininkui ir žmogaus teisių aktyvistui Markui Feiginui sakė, kad kreiseris „Maskva“ dega.

Buvo pranešama, kad laive gali būti apie 500 įgulos narių.

Rusija kalba apie gaisrą, bet ne smūgį raketomis

Rusijos gynybos ministerija patvirtino pranešimus, kad kreiseris „Maskva“ dega, tačiau pabrėžė, kad tai įvyko, kai dėl ugnies laive sprogo amunicija. Rusai pranešė, kad visa įgula evakavosi.

Rusija savo pranešime nepaaiškino, kas sukėlė gaisrą ir pabrėžė, kad dabar vyksta tyrimas.

Žodžiai kreiserio kapitonui išpopuliarėjo pasaulyje

Raketų kreiseris „Maskva“ vasario pabaigoje šturmavo Ukrainai priklausančią Gyvačių salą, o užimant Krymą 2014-aisiais, blokavo ukrainiečių laivus.

Verta paminėti, kad kreiseris „Maskva“ yra Rusijos laivas, kurį Ukrainos pasieniečiai iš Gyvačių salos pasiuntė visiems jau puikiai žinoma kryptimi.

Pastatytas Ukrainoje

Kreiseris „Maskva“ buvo pastatytas 1979 metais. Jis buvo pastatytas Ukrainos pietuose esančio Mykolajevo uoste, kurį šiuo metu nuolat raketomis apšaudo rusai.

Sovietų Sąjungos laikais 186 metrų ilgio kreiseris buvo laikomas projekto 1164 „Atlant class“ viršūne. Iš pradžių jis buvo vadintas „Slava“, tačiau vėliau pavadinimas pakeistas į „Maskva“.

Karo laivo pagrindiniai ginklai – „P-1000 Vulkan“ raketos.

Kreiseris „Maskva“ atliko vieną svarbiausių vaidmenų per Rusijos karinę kampaniją Sirijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.