V. Klyčko: mes giname ir jūsų vertybes

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko paragino Europą toliau remti Ukrainą kare prieš Rusiją. „Mes giname ir jus, kiekvieną Europoje“, – sakė V. Klyčko trečiadienį vaizdo ryšiu kreipdamasis į Kyjivo miesto partnerio Leipcigo (Vokietija) tarybą. Ukrainos gyventojai ir kareiviai gina ne tik savo šeimas ir namus, bet ir „mūsų vertybes bei principus“, – pažymėjo jis.

 Vitalijus Klyčko.<br> "Twitter" nuotr.
 Vitalijus Klyčko.<br> "Twitter" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2022, 7:30 PM

Ukraina, anot V. Klyčko, nori būti Europos dalis. „Mes nenorime gyventi šalyje, kur nėra žmogaus teisių, spaudos laisvės ir demokratinių vertybių“, – kalbėjo Kyjivo meras.

Jis teigė toliau tikįs, kad karą galima užbaigti diplomatinėmis priemonėmis, nors to šiuo metu jis nematąs. Esą yra tik dvi galimybės: sankcijomis didinti spaudimą Rusijai arba toliau kovoti, net jei niekas negali pasakyti, kiek truks šis karas – „savaites, mėnesius – aš tikiuosi, ne kelerius metus“, – sakė V. Klyčko.

Viskas, anot jo, priklauso ir nuo pasaulio bendruomenės. „Bendras uždavinys yra kiek įmanoma greitai užtikrinti taiką Europoje, Ukrainoje“, o kartu ir stabilumą visame regione, pabrėžė V. Klyčko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.