V. Zelenskis sureagavo į E. Macrono pareiškimą apie „broliškas“ Rusijos ir Ukrainos tautas

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė ketinąs aptarti su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu jo žodžius, kad Rusijos veiksmai nėra genocidas, o ukrainiečiai ir rusai – broliai, praneša UNIAN.

 V.Zelenskį nustebino E.Macrono žodžiai.<br> lrytas.lt koliažas.
 V.Zelenskį nustebino E.Macrono žodžiai.<br> lrytas.lt koliažas.
 V.Zelenskis.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
 V.Zelenskis.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
 E.Macronas.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 E.Macronas.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-04-14 06:49

V. Zelenskis tai sakė per spaudos konferenciją, skirtą susitikimo su Lenkijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentais rezultatams.

„Aš negirdėjau pono Prancūzijos prezidento. Šis pareiškimas, jeigu tai tiesa... Mes nepraleidžiame nė vienos detalės. Tokie dalykai mums labai skausmingi. Todėl aš būtinai padarysiu visa, kad šiandien ar rytoj aptarčiau su juo šį klausimą“, - teigė V. Zelenskis.

Pasak E.Macrono, žodinė eskalacija nepadeda situacijai, rašė „The Guardian“.

E.Macronas pareiškė, kad pasaulio lyderiai turėtų būti atsargūs pasirenkant terminologiją, o rusus ir ukrainiečius vadino broliškomis tautomis.

„Aš galiu pasakyti, kad Rusija pradėjo ypatingai brutalų karą. Dabar yra patvirtinta, kad Rusijos armija įvykdė karo nusikaltimus ir kad būtina surasti visus atsakingus ir priversti juos sulaukti teisingumo. Tai, kas vyksta – beprotybė, – kalbėjo E.Macronas. – Tačiau tuo pat metu aš žiūriu į faktus ir darau viską, kad sustabdyčiau šį karą, kad būtų atstatyta taika. Nesu tikras, ar žodinė eskalacija tam padeda.“

Vasario 24 d. Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės smerkiamą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Jos pajėgos atakuoja ir civilinius objektus. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.