Dauguma aukų Bučoje buvo nušautos, teigia Ukrainos policijos vadovas

Dauguma žmonių, nužudytų Bučoje, mieste, esančiame netoli Ukrainos sostinės, neseniai atkovotame iš Rusijos pajėgų, mirė nuo šautinių žaizdų, penktadienį pranešė regiono policijos viršininkas.

Karas Ukrainoje, Buča.<br>AP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje, Buča.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2022, 8:18 PM

„95 procentus žmonių nušovė snaiperiai arba jie buvo nušauti rankiniais ginklais“, – Kyjivo regiono policijos vadovo Andrijaus Nebitovo žodžius spaudos konferencijoje citavo naujienų agentūra „Interfax Ukraine“.

„Rusijos okupacijos metu žmonės buvo tiesiog šaudomi gatvėse. Tai užfiksuotas faktas. 21 amžiuje tokių nusikaltimų neįmanoma nuslėpti. Juos matė liudininkai, taip pat jie buvo užfiksuoti vaizdo kameromis“, – pridūrė jis.

Prancūzijos nacionalinės žandarmerijos teismo medicinos departamento ekspertų grupė jau kelias dienas dirba, kad ištirtų ir identifikuotų asmenis, palaidotus didžiausioje iki šiol aptiktoje masinėje kapavietėje nuniokotame mieste.

Pasaulį sukrėtė, kaip įtariama, Rusijos pajėgų smurtas Bučoje. Per kruviną, mėnesį trukusią Rusijos kariuomenės apgultį vietos gyventojai patys laidojo kūnus.

Rusams pasitraukus, civiliais drabužiais apsirengusių vyrų kūnai, kai kurie su surištomis rankomis, buvo rasti gulintys gatvėse.

Nuo to laiko buvo aptiktos kelios masinės kapavietės. Bučos meras Anatolijus Fedorukas sako, kad po Rusijos karių pasitraukimo rasta daugiau kaip 400 kūnų.

Hagoje įsikūręs Tarptautinis baudžiamasis teismas, nagrinėjantis žmogaus teisių pažeidimus, turi savo tyrėjų Ukrainoje, o jo vadovas apibūdino šalį kaip „nusikaltimo vietą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.