Ukraina pristatė jau legenda tapusį pašto ženklą: pasirodė prieš pat sprogimą kreiseryje „Moskva“

Sprogimas Rusijos raketiniame kreiseryje „Moskva“ įvyko netrukus po to, kai buvo išleistas naujas Ukrainos pašto ženklas, kuriame šis karo laivas pavaizduotas nacionalinio pasipriešinimo Maskvos invazijai proga.

Naujuose Ukrainos pašto ženkluose pavaizduotas nepaklusnumą išreiškiantis gestas karo laivo „Moskva“ atžvilgiu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Naujuose Ukrainos pašto ženkluose pavaizduotas nepaklusnumą išreiškiantis gestas karo laivo „Moskva“ atžvilgiu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2022, 9:14 AM, atnaujinta Apr 15, 2022, 10:33 AM

Antradienį Ukraina išleido pašto ženklą, skirtą dabar jau legendiniu tapusiam vieno gynėjo iš Gyvačių salos, kuris į karo laivą kreipėsi keiksmažodžiu, atsakui, kaip pranešama vyriausybės pareigūnų paskelbtame įraše. Ši frazė tapo ukrainiečių pasipriešinimo simboliu, kuris rašomas ant karinių patikros postų, marškinėlių ir kitų objektų.

Pašto ženklo iliustracijoje pavaizduotas ginkluotas ir šarvuotas Ukrainos karys, iškėlęs vidurinį pirštą, nukreiptą į Rusijos laivą. Fonas – geltona žemė ir mėlynas vandenynas – primena Ukrainos vėliavą.

„Frazė, įkvėpusi mus sukurti pašto ženklą, jau tapo Ukrainos savanorių, teritorinės gynybos ir visų kitų ukrainiečių, kovojančių už savo žemę ir Ukrainos nepriklausomybę, nepalaužiamumo simboliu, – sakė Ukrainos pašto tarnybos „Ukrposhta“ generalinis direktorius Igoris Smeljanskis. – Esu tikras, kad ukrainiečiai ir mūsų draugai iš užsienio džiaugsis gavę laiškus su tokiu pašto ženklu. O šiandien tokiu būdu mes dar kartą primename okupantams, kad jie turėtų nedelsiant palikti mūsų žemę ir sekti paskui savo laivą.“

Kovo 1 d. „Ukrposhta“ paskelbė konkursą pašto ženklui sukurti minimam 30-ajam šiuolaikinio Ukrainos pašto ženklo jubiliejui. Dalyvių buvo prašoma pateikti eskizus, už kuriuos nuo kovo 8 d. buvo balsuojama socialiniame tinkle „Facebook“. Konkursą laimėjo profesionalaus dailininko Boriso Groho iš Lvovo eskizas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį savo „Instagram“ puslapyje paskelbtoje nuotraukoje pozavo su naujaisiais pašto ženklais ir atitinkamais proginiais vokais. Prieraše nurodyta, kad frazė, „tapusi Ukrainos gynėjų tvirtybės simboliu, dabar yra pašto ženkluose“.

Pašto ženklas buvo pagirtas prezidento dieną prieš pasirodant pranešimams, kad Rusijos sostinės vardu pavadintas laivas „Moskva“ turi problemų ir yra smarkiai apgadintas sprogimo. Ukrainos pareigūnai teigė, kad tai buvo Ukrainos raketos smūgio rezultatas.

Ukrainos pašto tarnyba po šio įvykio savo socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, jog yra atviri naujiems pašto ženklų pasiūlymams: „Kviečiame teikti pasiūlymus kitam taikiniui“.

Vietos ir tarpautiniams siuntimams skirtus pašto ženklus galima įsigyti internetu. Vietinėje versijoje užrašyta „šlovė didvyriams“, o tarptautinėje – „Šlovė Ukrainai“.

Parengta pagal „The Wall Street Journal“ inf. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.