Griežtas Rusijos sprendimas: Borisui Johnsonui įvestos sankcijos

Maskva šeštadienį paskelbė uždraudžianti Jungtinės Karalystės ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui ir keliems kitiems britų aukšto rango pareigūnams atvykti į Rusijos teritoriją, Londonui įvedus sankcijų Rusijai dėl jos karinės invazijos Ukrainoje.

 Borisas Johnsonas.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Borisas Johnsonas.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-16 12:52, atnaujinta 2022-04-16 13:11

„Šio žingsnio imtasi reaguojant į Londono nežabotą informaciją ir politinę kampaniją, siekiant izoliuoti Rusiją tarptautinėje [scenoje], sukurti sąlygas mūsų šaliai varžyti ir vidaus ekonomikai smaugti“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Ministerija apkaltino Londoną „beprecedenčiais priešiškais veiksmais“ ir paminėjo sankcijas Rusijos aukšto rango pareigūnams.

„Britų vadovybė sąmoningai sunkina situaciją dėl Ukrainos, pumpuodama Kyjivo režimui letalius ginklus ir koordinuodama panašias pastangas NATO vardu“, – sakė ministerija.

Į Rusijos „juodąjį sąrašą“ taip pat įtraukti JK ministro pirmininko pavaduotojas Dominicas Raabas, užsienio reikalų sekretorė Liz Truss, gynybos sekretorius Benas Wallace'as, buvusi ministrė pirmininkė Theresa May ir Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon.

Prezidentui Vladimirui Putinui vasario 24 dieną pradėjus invaziją į Ukrainą, Didžioji Britanija prisideda prie tarptautinių pastangų nubausti Rusiją turto įšaldymu, kelionių draudimais ir ekonominėmis sankcijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas