V. Zelenskis ruošiasi mūšiui dėl Donbaso: Ukraina neatsisakys teritorijų rytuose

Ukraina neketina atsisakyti teritorijų valstybės rytuose, kad užbaigtų karą, ir yra pasirengusi būsimam mūšiui Donbase. Šis mūšis gali turėti įtakos tolesnei karo veiksmų eigai.

V.Zelenskis.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
V.Zelenskis.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2022, 5:40 PM

Tai neseniai duodamas interviu CNN pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Pasak valstybės vadovo, jei Rusija užims Donbasą, nėra jokių garantijų, kad ji nebandys antrą kartą pulti Kijevo. Todėl Ukrainai svarbu sustabdyti Rusijos Federaciją ir „atsilaikyti“, nes būsimas mūšis gali turėti įtakos viso karo eigai.

„Nes aš nepasitikiu Rusijos kariuomene ir Rusijos vadovybe. Todėl suprantame, kad vien tai, jog mes juos nukovėme, jie išvyko ir pabėgo iš Kijevo – iš šiaurės, iš Černigovo ir iš šios pusės – nereiškia, kad jei jiems pavyks užimti Donbasą, jie nesiartins prie Kijevo“, – sakė V. Zelenskis.

Naujame interviu Ukrainos prezidentas dar kartą pabrėžė, kad V. Putinas gali panaudoti branduolinį ginklą. Jis taip pat kalbėjo apie civilių gyventojų genocidą. Anot V. Zelenskio, taip vadinamos masinės ukrainiečių žudynės.

Ukrainos generalinio štabo duomenimis, okupantai rengia puolimą Donbase. Tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos, kurios aktyviai atgraso priešą, neleidžia jam pradėti plataus masto puolimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.