Įžūlus Rusijos parlamento pirmininko pareiškimas: reikalauja, kad Europa atlygintų dėl sankcijų patirtą žalą

Rusijos parlamento žemųjų rūmų pirmininkas Viačeslavas Volodinas trečiadienį pareiškė norįs, kad Europa atlygintų jo šaliai už sankcijų padarytą žalą.

Rusijos prezidentas V.Putinas ir parlamento pirmininkas V.Volodinas<br>AP/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas V.Putinas ir parlamento pirmininkas V.Volodinas<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 2:26 PM

Pasak V. Volodino, pastarosios sankcijos, paskelbtos dėl Rusijos invazijos į Ukrainą, yra neteisėtos. „Mes dar grįšime prie šio klausimo ir apskaičiuosime visą žalą, kurią jūs pridarėte mūsų ekonomikai“, – „Telegram“ tinkle grasinimais svaidėsi jis. Šie V. Volodino pareiškimai susiję su ankstesniu Maskvos Vakarams pateiktu reikalavimu atsiskaityti už dujų tiekimą rubliais.

Be to, V. Volodinas sukritikavo Europos šalis kaip nepatikimas partneres. „Jūs nuolatos vagiate dujas ir taip vagiate iš mūsų biudžeto ir piliečių“, – tvirtino jis. Dūmos pirmininkas pridūrė, kad tai, jog europiečiai šiuo metu ieško naujų tiekėjų, trikdo ilgametį jų ir Rusijos bendradarbiavimą energetikos sektoriuje.

Pasak jo, Rusija yra pasirengusi nukreipti savo energetikos išteklių tiekimą į kitas šalis ir jau prisitaikė prie sankcijų režimo. „Tačiau tik laikas parodys, ar tam pasirengusios jūsų šalys, kurios yra pripratusios prie nerūpestingo gyvenimo Rusijos sąskaita“, – „Telegram“ rašė V. Volodinas.

58-erių V. Volodinas yra vienas artimiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkų, o Kremliaus kritikai jį laiko vienu korumpuočiausių asmenų Rusijos valdžioje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.