Japonijoje gelbėtojai ieško nelaimės signalą pasiuntusio turistinio laivo

Japonijos gelbėtojai šeštadienį prie šalies šiaurinės pakrantės pradėjo ekskursijų laivo su maždaug 30 žmonių paiešką, jo įgulai pasiuntus nelaimės signalą, informavo pakrančių apsaugos tarnyba ir vietos žiniasklaida.

Japonijos gelbėtojai šeštadienį prie šalies šiaurinės pakrantės pradėjo ekskursijų laivo su maždaug 30 žmonių paiešką.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Japonijos gelbėtojai šeštadienį prie šalies šiaurinės pakrantės pradėjo ekskursijų laivo su maždaug 30 žmonių paiešką.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-23 14:35

Vietos pakrančių apsaugos tarnybos pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad „sudaryta darbo grupė dingusiųjų paieškai organizuoti“, tačiau daugiau jokios informacijos nesuteikė.  

Nacionalinis transliuotojas NHK informavo, kad turistinio laivo „Kazu 1“ įgula pakrančių apsaugos tarnybai pranešė, kad laivas skęsta prie Širetoko pusiasalio Hokaido salos šiaurėje.

Pasak NHK, pranešime buvo nurodyta, kad įgulos nariai ir keleiviai dėvi gelbėjimosi liemenes, o laivas yra „pasviręs maždaug 30 laipsnių kampu“.

Pranešama, kad kiek vėliau pakrančių apsaugos tarnyba prarado ryšį su „Kazu 1“, o praėjus maždaug 4 valandoms po to, kai buvo pasiųstas nelaimės signalas, akvatoriją pasiekė gelbėtojų sraigtasparniai.

Širetoko pusiasalis, 2005 metais įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, garsėja reta laukine augalija ir gyvūnija. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.