V. Zelenskio patarėjas: A. Lukašenka veda atskiras derybas su Vakarais

Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius pareiškė, kad Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka veda atskiras derybas su Vakarų šalimis.

A. Lukašenka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
O. Arestovičius.<br>„Twitter“ nuotr.
O. Arestovičius.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 24, 2022, 5:47 PM, atnaujinta Apr 24, 2022, 6:06 PM

O.Arestovičius tai sakė duodamas interviu dienraščiui „Meduza“.

„Jie (red. Kremlius) labai aktyviai bandė įtraukti Baltarusiją į karą. A.Lukašenka bando išsisukti kaip tik gali ir, mūsų žiniomis, aktyviai derasi su Vakarais. Apie tai mums praneša Baltarusijos opozicija ir Vakarų žvalgyba. Jie nurodo be detalių, bet bendrai: „Tai ne mano kaltė, jis pats atėjo pas mane“, tačiau Baltarusijos teritorija ir Baltarusijos karinė infrastruktūra – aerodromai, aprūpinimo bazės, geležinkelių tinklas – buvo visiškai panaudotos prieš mus.

Pagal apibrėžimą tai yra karinė agresija. Tačiau mes sąmoningai nekėlėme šio klausimo, nes suprantame pačią Baltarusiją ir labai aiškiai skiriame Baltarusijos žmones ir Baltarusijos valdžią. Matėme, kad Baltarusijos žmonės tam nepritarė.

Dabar Baltarusijos teritorija naudojama labai mažai, praktiškai visai nenaudojama. Aviacija jau ilgą laiką neveikia, raketos praktiškai nešaudomos. Na, buvo keletas atsitiktinių paleidimų. Baltarusijos partizanai taip pat sugebėjo sugadinti geležinkelių tinklą.

Raginau juos tai padaryti, o Baltarusijoje man buvo iškelta baudžiamoji byla dėl terorizmo. Tačiau, kaip matote, aš ne be priežasties paraginau tai padaryti. Jie tikrai sugadino ir labai apsunkino Rusijos kariuomenės gyvenimą. O A.Lukašenka toliau išsisukinėja“, – sakė O.Arestovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.