Suomija sveikina NATO paramą stojimo proceso laikotarpiu

Suomija, svarstanti galimybę prisijungti prie NATO, ketvirtadienį pasveikino aljanso pažadą apsaugoti šalį nuo bet kokio Rusijos kišimosi stojimo proceso metu.

Jensas Stoltenbergas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jensas Stoltenbergas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2022, 7:46 PM

Suomija ir Švedija, abi kariniu požiūriu neutralios valstybės, svarsto, ar siekti narystės NATO kaip atgrasymo priemonės nuo Rusijos agresijos, ypač po to, kai Maskva užpuolė Ukrainą.

Tačiau abiejų šalių vadovai pripažino, kad per tuos mėnesius, kol vyks priėmimo procesas, jos gali būti atviros Rusijos kibernetinėms atakoms ar teritoriniams pažeidimams.

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas, ketvirtadienį kalbėdamas žurnalistams Briuselyje, sakė esąs „tikras, kad sugebėsime rasti susitarimus tam tarpiniam laikotarpiui nuo tada, kai Suomija ir Švedija pateiks paraiškas, iki oficialaus ratifikavimo pabaigos“.

Bet kokiam narystės prašymui turi pritarti visos 30 NATO valstybių, o šis procesas gali užtrukti nuo keturių mėnesių iki vienų metų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.