Taivano ministras: smerkiame Rusijos veiksmus Ukrainoje, tai prieštarauja tarptautiniams principams

Taivano diplomatijos vadovas Josephas Wu akcentuoja, kad Taivanas smerkia Rusijos karinius veiksmus Ukrainoje. Todėl ministras atkreipia dėmesį, kad Taivanas prisijungė prie tarptautinės bendruomenės Rusijai taikomų sankcijų

 Josephas Wu.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Josephas Wu.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2022, 11:54 AM

„Manome, kad neteisinga jokiai šaliai inicijuoti karinių veiksmų prieš kitą šalį. Tai neteisinga ir prieštarauja tarptautiniams principams. Taigi mes nepalaikome ir prieštaraujame Rusijos veiksmams prieš Ukrainą. Ir kai mes pamatėme tuos žiaurumus Ukrainoje, pasmerkėme juos. Yra siaubingai neteisinga žudyti nekaltus žmones, bombarduoti ligonines ar gyvenamuosius rajonus ir taip toliau. Mes labai smerkiame tai“, – Lietuvos žurnalistams surengtoje spaudos konferencijoje sakė J. Wu.

Užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad būtent todėl Taivanas negalėjo likti nuošalyje ir prisijungė prie sankcijų Rusijai.

„Taivano atsakomybė yra prisijungti prie tarptautinės bendruomenės, stengtis įtikinti ar priversti Rusiją sustabdyti karą. Nepaisant to, kad Taivanas yra labai mažas, bet mes vis tiek prisijungėme prie tarptautinių sankcijų, mes paskelbėme daugybę sankcijų Rusijai“, – sakė J. Wu.

„Mes nenorime, kad taivanietiški produktai, ypač tie produktai, kurie gali būti naudojami ginklams, ukrainiečių žudymui, būtų tiekiami Rusijai. Viskas sustojo“, – pridūrė jis.

Ministras akcentavo, kad į Rusijos pradėtą karą Ukrainoje ypač jautriai sureagavo ir Taivano gyventojai.

„Kai Taivano žmonės pamatė, kad Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą, ką didelis peštukas gali padaryti mažesnei šaliai ar autoritarinė valstybė kitai demokratijai, jie buvo sukrėsti. Ir kai jie pamatė ukrainiečių drąsą ginant savo šalį, ginant savo suverenitetą, ginant savo laisvę, taivaniečiai buvo labai sujaudinti“, – atkreipė dėmesį ministras.

Pasak jo, taivaniečiai paragino Vyriausybę įkurti pagalbos Ukrainoje sąskaitą, kurioje buvo surinkta 33 mln. JAV dolerių.

„Taigi visi kartu mes surinkome 33 mln. JAV dolerių pabėgėlių iš Ukrainos pagalbai Lenkijoje, Slovakijoje, Vengrijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje“, – sakė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?