Kremlių vis labiau erzina Vakarų pagalba Ukrainai: S. Lavrovas pasiuntė žinią JAV ir NATO

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergėjus Lavrovas interviu Kinijos žiniasklaidai paragino JAV ir NATO nustoti tiekus ginkluotę Ukrainai, jeigu šalys iš tikrųjų nori išspręsti krizę, informuoja naujienų agentūra AFP.

S. Lavrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
S. Lavrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2022, 9:09 AM

Rusija į Ukrainą įsiveržė prieš du mėnesius, bet savo tikslo greitai užimti Kyjivą nepasiekė. Dabar Maskva intensyvina operacijas Donbase, Ukrainos rytuose.

Nepaisant to, S. Lavrovas Kinijos valstybinei naujienų agentūrai „Xinhua“ sakė, kad karas Ukrainoje vyksta griežtai pagal planą.

Kinija vengia pasmerkti Rusijos karą Ukrainoje ir gina savo artimą draugystę su Maskva, o šalies valstybinė žiniasklaida atkartoja Rusijos teiginius apie karą.

„Jeigu JAV ir NATO iš tiesų suinteresuotos Ukrainos krizės išsprendimu, tai pirmiausia turėtų atsibusti ir sustabdyti ginklų ir amunicijos tiekimą Kijevo režimui“, – pareiškė S. Lavrovas.

Kremlius jau anksčiau aiškino, kad ginklų tiekimas Ukrainai neva kelia grėsmę Europos saugumui.

Šeštadienį „Xinhua“ publikavo interviu, kuriame S. Lavrovas tikina, kad Rusija gali reorganizuoti savo ekonomiką, kad apsigintų nuo „potencialiai neteisėtų priešiškų veiksmų“.

Užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad Rusija, kuriai taikomos sankcijos, dabar sutelkė savo dėmesį tam, kad taptų nepriklausoma nuo JAV dolerio, importo ir užsienio technologijų.

Maskva „dedolerizacijos“ politiką siekė įgyvendinti keletą metų ir ragino partneres, tokias kaip Kinija ir Indija, mokėjimus atlikti kita valiuta.

Nuo karo pradžios Vakarai taiko sankcijas, kurios Rusijos finansų sektorių iš esmės atkirto nuo pasaulinės ekonomikos.

Tuo metu Ukrainos prokurorai nustatė daugiau nei 8 000 Rusijos karo nusikaltimų ir pradėjo tyrimą prieš 10 rusų karių, įtariamų dėl karo nusikaltimų Bučoje, kur po Rusijos pajėgų atsitraukimo rasta dešimtys užmuštų civilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.