Turkijos prezidento atstovas spaudai Kijeve susitiko su V. Zelenskiu

Turkijos prezidento atstovas spaudai Ibrahimas Kalinas šeštadienį Kijeve susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, pranešė Turkijos lyderio atstovo biuras.

Ibrahimas Kalinas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Ibrahimas Kalinas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2022, 1:37 PM

Išsamesnės informacijos apie I. Kalino susitikimų Kyjive turinį kol kas nebuvo pateikta, tačiau Ankara atlieka tarpininko tarp Ukrainos ir Rusijos vaidmenį, siekdama, kad karas būtų užbaigtas.

I. Kaliną lydėjo užsienio reikalų viceministras Sedatas Onalas.

Turkijos Stambulo mieste anksčiau įvyko rusų ir ukrainiečių derybininkų susitikimas, o Antalijoje dar anksčiau buvo surengtos rusų ir ukrainiečių užsienio reikalų ministrų Sergejaus Lavrovo ir Dmytro Kulebos derybos.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas dabar mėgina Stambule surengti Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir V. Zelenskio susitikimą.

Ketvirtadienį R. T. Erdoganas V. Putinui telefonu pareiškė, jog Turkija nori „kuo greičiau pasiekti ilgalaikę taiką regione stiprindama derybų Stambule impulsą“, pranešė jo biuras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.