JAV pirmoji ponia lankysis Rumunijoje ir Slovakijoje, kur susitiks su karo pabėgėliais iš Ukrainos

JAV pirmoji ponia Jill Biden gegužės 5–9 dienomis lankysis Rumunijoje ir Slovakijoje, pirmadienį pranešė jos biuras, kuriuo remiasi agentūra „Reuters“.

Jill Biden.<br>AP/Scanpix nuotr.
Jill Biden.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2022, 8:25 AM, atnaujinta May 2, 2022, 8:28 AM

Pasak biuro, J. Biden, be kita ko, vyks į Rumunijos sostinę Bukareštą bei Slovakijos miestus Bratislavą, Košicę ir Vyšne Nemeckę, kur susitiks su amerikiečių kariais, JAV ambasadų darbuotojais, dėl Rusijos sukelto karo iš Ukrainos pabėgusiais žmonėmis, humanitarinės pagalbos organizacijų darbuotojais ir mokytojais.

Šiuo vizitu Vašingtonas siekia parodyti savo paramą Ukrainai ir jos kaimyninėms šalims, kurios padeda ukrainiečiams pabėgėliams.

Sekmadienį su neanonsuotu vizitu Kyjive lankėsi JAV Atstovų rūmų pirmininkė Nancy Pelosi. Čia ji susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Rusija savo Ukrainoje sukeltą karą vadina „specialiąja karine operacija“. Jungtinių Tautų Pabėgėlių agentūros (UNHCR) duomenimis, nuo karo pradžios vasario 24-ąją iš Ukrainos jau pasitraukė beveik 5,5 mln. žmonių. Iš jų 3 mln. išvyko į Lenkiją, 817 tūkst. – į Rumuniją, o dar beveik 372 tūkst. pasitraukė į Slovakiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.