Kibirkštys tarp Rusijos ir Izraelio: S. Lavrovo pareiškimas įplieskė kaltinimų audrą

Antradienį Rusijos užsienio reikalų ministerija paskleidė dar vieną propgandos dozę: šį kartą apkaltino Izraelį remiant neonacius Ukrainoje, praėjus dienai po to, kai Jeruzalės vadovai papriekaištavo Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui dėl pareiškimo, kuriame jis nurodė, kad Hitleris buvo žydų kilmės.

S. Lavrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
S. Lavrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2022, 1:53 PM, atnaujinta May 3, 2022, 2:51 PM

Šis kaltinimas nuskambėjo po to, kai Izraelio užsienio reikalų ministerija iškvietė Rusijos ambasadorių Izraelyje Anatolijų Viktorovą į susitikimą su generalinio direktoriaus pavaduotoju Eurazijos reikalams Gary Korenu ir šalys susitarė daugiau viešai nebesvarstyti šio klausimo, teigia diplomatinis šaltinis.

Nepaisant to, Rusijos ministerija pareiškime nurodė, kad Izraelio užsienio reikalų ministro Yairo Lapido komentarai, smerkiantys S. Lavrovą, yra „antiistoriški“ ir „didele dalimi paaiškinantys, kodėl dabartinė Izraelio vyriausybė remia neonacių režimą Kijeve“.

Propagandiniame pareiškime Maskva pakartojo S. Lavrovo mintį, kad Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio žydiška kilmė netrukdo Ukrainai būti valdomai neonacių.

„Antisemitizmas kasdieniame gyvenime ir politikoje nėra sustabdytas [Ukrainoje] ir, priešingai, yra puoselėjamas“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Anksčiau Italijos televizijos kanalui S.Lavrovas teigė, kad „didžiausi antisemitai yra patys žydai“. „Kai jie sako: „Kokia tai denacifikacija, jei mes esame žydai“, na, aš manau, kad Hitleris taip pat buvo žydų kilmės, todėl tai nieko nereiškia“, – sekmadienio interviu metu teigė jis. 

Y. Lapidas sakė, kad S. Lavrovo pastabos yra „neatleistinos, piktinančios ir baisi istorinė klaida“.

„Per Holokaustą žydai patys savęs nežudė, – sakė Y.Lapidas. – Žemiausias rasizmo prieš žydus lygis yra kaltinti pačius žydus antisemitizmu“. 

Parengta pagal „The Jerusalem Post“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.