Baltarusija pradėjo netikėtas karines pratybas

Baltarusijos ginkluotosios pajėgos trečiadienį netikėtai pradėjo manevrus, kad patikrintų savo kovinę parengtį. Jų metu daliniai „išbandys kovinės parengties, įžygiavimo į operacijų teritorijas ir kovinių užduočių vykdymo aspektus“, pranešė Baltarusijos gynybos ministerija.

Baltarusijos armija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Baltarusijos armija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2022, 8:51 AM, atnaujinta May 4, 2022, 9:23 AM

Pratybų tikslas esą yra įvertinti, kai greitai pajėgos gali reaguoti į staigias krizines situacijas. Ministerija pabrėžia, kad pratybos nekelia grėsmės kaimyninėms šalims ar Europos bendruomenei apskritai.

„Planuojama, kad pasiruošimo kovai pratybų metu vyks reikšmingas karinių transporto priemonių judėjimas, kuris gali sulėtinti eismą viešuose keliuose“, – teigė Baltarusijos ministerija.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą vasario 24 dieną, kuri iš dalies vyko ir iš Baltarusijos teritorijos, Minsko ir Kyjivo santykiai yra įtempti. Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka iki šiol visad neigė, kad baltarusių pajėgos gali prisidėti prie Rusijos karinių veiksmų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.