Ukrainos žvalgyba užfiksavo S. Lavrovo reiškiamą susižavėjimą nacistine Vokietija

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, kuris neseniai padarė keletą antisemitinių pareiškimų, atvirai žavisi nacistine Vokietija. Tą įrodo Ukrainos žvalgybos surinkta medžiaga, o garso įrašai patalpinti į Ukrainos portalą ghall.com.ua.

Sergėjus Lavrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Sergėjus Lavrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2022, 10:46 AM

Įrašuose, darytuose per S. Lavrovo neoficialų bendravimą su NVS diplomatinio korpuso atstovais, girdėti, kaip ministras žavisi Rytų ir Vakarų Vokietijos laimėjimais olimpinėse žaidynėse ir pabrėžia, kad juos lėmė tinkama dopingo sistema, paremta nacių projektais koncentracijos stovyklose.

„...Kažkas net apskaičiavo, kad sudėjus (medalius), VFR ir VDR būtų buvusios beveik pirmos. Kompetentinga dopingo sistema buvo paremta nacių vystytais projektais koncentracijos stovyklose“, – sakė S. Lavrovas.

Vos prieš porą dieną S. Lavrovas viešai pareiškė, kad žydai esą yra „aršiausi antisemitai“. Jis palygino Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį su nacistinės Vokietijos vadovu Adolfu Hitleriu, sakydamas, kad pastarasis taip pat turėjo žydiškų šaknų.

Izraelio užsienio reikalų ministerija reagavo į tokias pastabas sakydama, kad „užsienio reikalų ministro S. Lavrovo pastabos yra neatleistinas ir skandalingas pareiškimas, taip pat baisi istorinė klaida“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.