„Bellingcat“ žurnalistas: S. Lavrovas buvo šokiruotas sužinojęs, kad V. Putinas pradės karą Ukrainoje

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas buvo šokiruotas, kai sužinojo, jog Rusijos lyderis Vladimiras Putinas pradės plataus masto karą Ukrainoje. Tai interviu Ukrainos žurnalistui Dmitrijui Gordonui pareiškė projekto „Bellingcat“ vyriausiasis tyrėjas Hristo Grozevas.

 S.Lavrovas ir V.Putinas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 S.Lavrovas ir V.Putinas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
S. Lavrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
S. Lavrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-05-07 09:46, atnaujinta 2022-05-07 10:11

„Šaltinis, kuris gana artimai pažįsta S.Lavrovo dukrą, iš jos išgirdo būtent tai. S.Lavrovas iki galo tikėjo, kad tai bus tik tam tikra karo grėsmė, susijusi su tarptautinės bendruomenės nepripažintomis Donecko ir Luhansko liaudies respublikomis. Jis pats buvo sukrėstas, kai sužinojo, kad tai bus tikras karas“, – sakė H.Grozevas.

„Bellingcat“ atstovas taip pat patikino, jog V.Putino aplinka „aktyviai ir pasyviai svarsto“, kaip jį pašalinti iš valdžios

Be to, tyrėjas išreiškė įsitikinimą, kad V. Putinui artimas politinis ir valdžios elitas bei oligarchai gali bandyti jį pašalinti, nes „Rusijos ir apskritai pasaulio istorijoje nėra buvę atvejo, kad valdovas savo aplinkai nustatytų tokią kainą“.

„Neseniai su kolegomis klausėmės įrašo, kuriame vienas oligarchas, labai artimas V.Putinui, sako kitam oligarchui, kad jam geriau mirti, įvardindamas kažkokią tariamą ligą, pabrėždamas, kad „jis mus sunaikino, jis naikina Ukrainą, jis naikina Rusiją“. Taip jie mano, taip ir yra“, – sakė H.Grozevas.

Tačiau interviu V. Grozevas sakė, kad negali patvirtinti informacijos apie tariamą V. Putino ligą, nes neturi atitinkamų duomenų. Tačiau, pasak tyrėjo, Rusijos prezidentui artimi oligarchai teigia, kad jis turi sveikatos problemų.

„Mes žinome, kad Lubianka (Rusijos valstybės saugumo tarnybos) maždaug prieš mėnesį išsiuntė laišką visiems Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) vadovams regionuose, kuriame nurodoma, jog jei šie išgirs, jog V.Putinas serga labai sunkia liga, reikalaujama nekreipti į tai dėmesio. Tuo metu jie visi suprato, kad tai reiškia visiškai priešingą dalyką“, – sakė H.Grozevas.

Tačiau tyrėjas pabrėžė, kad, jo nuomone, nėra svarbu ar Putinas serga.

„Svarbu tai, kad šalia jo esantys žmonės taip mano. Tai keičia principą ir yra svarbus veiksnys priimant sprendimus“, – pridūrė „Bellingcat“ žurnalistas.

Primenama, kad, pasak žurnalistų, V.Putino gydytojai teigia, jog artimiausiu metu jam reikia atlikti operaciją. Manoma, kad Kremliaus vadovas serga vėžiu, parkinsono liga ir šizoafektiniu sutrikimu. Žurnalistų teigimu, Saugumo Tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas vadovaus šaliai, kai jo nebus.

Parengta pagal „Focus“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.